Vreme čitanja: oko 2 min.

Povrede kod dece tokom leta su česte: Bezbolno rešenje za brzo i efikasno saniranje rana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez suza i za dete i za mamu, Effigerm za svaku ranu

  • 0
Povreda, oderano koleno, ad sa bicikle, majka i sin, park Foto: Shutterstock

Sezona lepog vremena donela nam je brojne aktivnosti na otvorenom, a njima se posebno raduju najmlađi.

Svi smo prošli kroz faze kada se igramo sa drugarima ili kada se vožnji bicikla i rolera predamo u potpunosti, pa se ponekad dogode i nezgode. Oderana kolena i laktovi, na primer, su dobro poznate "junačke rane" koje su pravi zadatak za roditelje da ih zacele. Ali, isto tako dobro pamtimo da je teži momenat suzdržavanje od suza kada dođe na red čišćenje rane alkoholom.

Ogrebotine, rane, opekotine i razne druge iritacije kože neizbežni su deo svakodnevnog života, posebno kada su u pitanju aktivni mališani. Takve pojave mogu biti veoma neprijatne i za odrasle, a mogu izazvati i komplikacije ako se ne tretiraju pravilno. Ali, za njih postoji rešenje koje će vam sigurno postati verni pratilac kada krenete u avanture u  prirodi.

Novo, pouzdano, efikasno i nežno rešenje koje će voleti svi roditelji stiglo je na tržište Srbije: "Effigerm" rastvor za ispiranje, čišćenje i vlaženje rana sa "četiri u jedan" dejstvom. Ovaj dermatološki ispitan rastvor čisti, vlaži, sprečava infekcije i pomaže u zarastanju rana, a ne sadrži najčešći uzročnik suza - alkohol. Dakle, pad je jedini neprijatan trenutak, a čišćenje rane postaje proces koji ne boli niti peče.

"Effigerm Wound Wash" je zasnovan na snazi hipohloraste kiseline, koja ubija mikroorganizme (bakterije, viruse i gljivice), a prirodno se nalazi u ljudskim belim krvnim zrncima*. Ovaj rastvor se može koristiti od rođenja, na primer, za čišćenje pupka kod beba.

Dete, pad, padanje sa bicikla, dete i bicikl Foto: Shutterstock

Rastvor je u spreju i mehanički uklanja strana tela iz rane i oko nje, održavajući je čistom i na taj način obezbeđuje optimalno okruženje u smislu vlage, kiseonika i pH vrednosti kako bi se ubrzao proces zarastanja. Izuzetno se lako nanosi i nije ga potrebno ispirati. Osim za čišćenje i prevenciju infekcija, služi za ispiranje i vlaženje rane, ali i pomaže u sprečavanju stvaranja biofilma, a može se koristiti i za lakše skidanje zavoja sa rane na kojoj je nastala krasta.

Effigerm Foto: Promo

Pored hipohloraste kiseline, "Effigerm Wound Wash" sadrži samo dve pomoćne supstance - jonizovanu vodu i natrijum hlorid. Pogodan je za celu porodicu, što ga čini neizostavnim delom svake kućne apoteke, kozmetičke torbice i ranca za putovanja.

Pr(a)va pomoć za rane od sada je dostupna u apotekama širom Srbije!

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom!

*Selkon, J. B., Babb, J. R., & Morris, R. (1999). Evaluation of the antimicrobial activity of a new super-oxidized water, Sterilox, for the disinfection of endoscopes. The Journal of hospital infection, 41(1), 59–70. https://doi.org/10.1016/s0195-6701(99)90038-5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA