Vreme čitanja: oko 2 min.

Saplela se dok je trčala za psom i pad joj je promenio život: Nakon transplantacije kože usledila je sepsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo više od godinu dana kasnije, Šeli je dijagnostikovana upala kostiju, nazvana osteomijelitis, unutar njene lobanje. Kasnije je saznala da se u to vreme borila sa sepsom

  • 0

Zbog čudne nesreće, nakon što je pala dok je trčala sa svojim psom, ženi iz Delavera delovi lica su "otpali".

Šeli Puhalski (39) saplela se o svog psa Kloi, rase ši-cu, i pala, zadobivši višestruke velike posekotine na nosu i čelu.

Iako se to dogodilo u septembru 2019. godine, komplikacije od paklene rane bile su noćna mora za Šeli.

- Morala sam da dobijem 40 šavova, a oni su se inficirali i nisu hteli da zacele. Otišla sam kod doktora koji je rekao da može da mi pomogne, pa mi je uradio transplantaciju kože preko nosa i ponovo mi zašio čelo. Bila je to promašena operacija. Gledajući unazad, mislim da nisu shvatili da je zaraženo područje kada su radili presađivanje kože preko njega, a kada sam se vratila i obavestila ih, nisam bila shvaćena ozbiljno.

Stvari su se odatle samo pogoršale jer je infekcija učinila da se koža majke dvoje dece odvaja od kosti.

- Bilo je strašno. Infekcija mi je pojela kožu do kostiju. Na čelu mi je bila ogromna rupa veličine manga koja je postajala sve veća i zapravo ste mogli da vidite kost.

Samo više od godinu dana kasnije, Šeli je dijagnostikovana upala kostiju, nazvana osteomijelitis, unutar njene lobanje. Kasnije je saznala da se u to vreme borila sa sepsom.

- Na nosu sam imala tačku bez kože. Koža na mom čelu je potpuno nestala, a onda je to počelo da se dešava na skalpu.

Odlučila se za veliku operaciju u februaru 2021, u kojoj je morala da bude isečena od uha do uha da bi se uklonila infekcija i preradili njeni kožni transplantati. Iako je invazivna operacija u celini bila uspešna, procedura je imala komplikacije i ponovo je došlo do infekcije.

Otkako se preselila na Floridu u novembru 2022. godine, Šeli je pod brigom specijaliste dok nastavlja sa prikupljanjem sredstava za rekonstruktivnu proceduru koja bi pomogla u ublažavanju godina oštećenja i propadanja.

- Verovatno nisam izlazila u javnost dve godine, još uvek ne izlazim mnogo, s vremena na vreme. Trudim se da to odradim rano ujutru ili kasno uveče. Ne prepoznajem sebe kada se pogledam u ogledalo. Ne gledam se mnogo u ogledalo, osećam da osoba koju vidim nisam ja.

Cilj je da Šeli, koju su viđali samo bliski prijatelji, operacije i oporavak u potpunosti završi pre nego što se uda za svog dečka, investitora za nekretnine Dejvida Milera (59) u decembru.

U početku su dve rijaliti TV emisije ponudile da finansiraju operaciju, ali su se na kraju povukle, prema njenom "GoFundMe" profilu. Međutim, šta god da se desi, Šeli zna da ima odličan sistem podrške i da će ožiljci vremenom zarasti.

- Osećam se srećnom što sam živa: videla sam druge ljude koji su imali sepsu i kojima je bilo mnogo gore od mene, na primer to su ljudi sa nedostatkom udova - zaključuje Šeli.

(Telegraf.rs)

Video: Stajlingom nije šokirala, ali zato njeno lice svi komentarišu posle Gremija: Šta se Madoni desilo?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA