Vreme čitanja: oko 4 min.

Žena upozorava: Neuspešna plastična operacija grudi ostavila me je sa pocepanim mišićima i deformisanom dojkom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Danas živi sa trajnim problemima sa desnom rukom, koja je "čudne boje"

  • 0
Operacija grudi, plastična operacija Foto: Shutterstock

Kelin Han je patila od neprijatnih bolova nakon dve neuspele plastične operacije grudi, da bi na kraju saznala da su joj se grudni mišići bukvalno "pocepali" na pola i obmotali oko vrata.

Ova 44-godišnjakinja je 2019. godine ugradila implantate u grudi, ali je doživela kapsularnu kontrakturu, stanje u kojem ožiljno tkivo oko implantata postaje neobično tvrdo. Potražila je pomoć u privatnoj klinici i izdvojila pozamašnu sumu kako bi uklonila stare implantate i zamenila ih, ali kada se probudila posle operacije imala je jake bolove i osećala se kao da ju je "udario autobus".

Tokom sledeće godine, Kelin bol se samo pogoršavao, ali su je sa klinike na kojoj je imala proceduru uputili na lekara opšte prakse. Nakon, kako kaže za Mirror, "40. putovanja u hitnu pomoć", medicinari nisu i dalje znali kako da reše problem, zbog čega je Keli ponovo platila istu sumu i na drugoj klinici izvadila implante zauvek.

Implant, operacija grudi, bol u grudima Foto: Shutterstock

Tada je konačno otkriven izvor njenog bola. Naime, njeni mišići grudnog koša bili "pocepani na pola" tokom druge operacije zamene implantata.

- Bol u grudima je bio neopisiv – kao da me je udario autobus. Oko 40 puta je hitna pomoć dolazila u moju kuću zbog bola - priseća se Keli: - Sećam se da je hirurg koji je uklonio implantate i popravio mišiće grudnog koša rekao: "Mora da su bili jako grubi sa tobom". Mišić na mojim grudima je u suštini bio pocepan na pola i smotao mi se do vrata. Potrošila sam 15 hiljada evra sveukupno i sve što mi je ostalo je deformisana desna dojka.

Ova žena kaže da je odmah nakon druge operacije osetila da postoji neki problem.

- U trenutku kada sam se probudila iz te operacije, znala sam da nešto nije u redu. U početku mi je ruka bila neupotrebljiva i mislila sam da sam je utrnula dok sam se oporavljala u snu. Iako sam otpuštena iz bolnice, vratila sam se nazad otprilike četiri sata kasnije, pošto je bol postao tako jak. Bilo je kao da su me pekle grudi i ruka - rekla je.

Keli je provela sledeću godinu idući tamo-amo kod svog lekara opšte prakse kako bi pokušala da pronađe uzrok svog bola u grudima i rekla je da je zvala kliniku "svakog dana" kako bi ih obavestila o svojoj dilemi, ali tvrdi da su joj samo rekli da poseti svog lekara.

- Zvala sam kliniku svaki dan, ali mi nisu pomogli - nastavila je Keli: - Osećala sam se zaista omalovaženom. Imala sam hronične bolove i nisam mogla da izađem iz kuće. Na kraju su me poslali u bolnicu na skeniranje dojke, ali moja dojka je bila u redu, a bol je bio ispod. Niko u bolnici nije mogao da vidi u čemu je problem.

Skoro godinu dana kasnije, Keli je potražila pomoć od druge privatne klinike koja je uspela da dođe do korena njenog problema i ponudili joj rešenje - da ukloni implantate. Posle operacije, hirurg je u pismu primetio da je utvrđeno da su oba grudnog mišića "podeljena" medicinski i da su "znatno uvučena iznad nivoa bradavice".

Prošlog meseca, kada je otišla na magnetnu rezonancu i ultrazvuk grudnog koša dijagnostikovan joj je sindrom torakalnog izlaza, koji uključuje kompresiju nerava, arterija i vena u donjem delu vrata i gornjem delu grudnog koša. Možda će joj trebati dodatna operacija koja bi trebala da pomogne "popravljanje" nerava, ali za sada samo želi da i drugi budu svesni opasnosti koje mogu da ih zadese od implanatata u grudima.

- Lekari su mi dijagnostikovali sindrom torakalnog izlaza koji je kompresija nerava u vratu i grudnom košu. Mora da je to bilo od operacije zamene implantata i oštećenja koje sam imala jer nisam imala problema pre toga - objašnjava Keli: - Moja desna šaka i ruka sada nemaju baš dobru cirkulaciju i ima smešnu boju. Možda će mi trebati još operacija da popravim nerve u nekom trenutku u budućnosti. Čak i posle svega, još osećam bol.

Cela situacija je dovela i do ruba depresije sa kojom se borila nakon svega kroz šta je prošla.

- Osećam se izuzetno razočarana zbog ponašanja prve klinike i hirurga. Brzo su mi uzeli novac, a zatim nisu bili zainteresovani da mi pomognu. Nije važno koliko je klinika ugledna ili koliko trošite novca. Ove stvari se dešavaju, tako da želim da upozorim ljude - zaključuje Keli.

(Telegraf.rs)

Video: Žena svira violinu tokom operacije tumora na mozgu: Čudo medicine u jednom snimku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA