Vreme čitanja: oko 2 min.

Skočila je sa litice u plitku vodu: Polomila je potkolenicu, a posle operacije ta noga joj je duža

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada je stigla hitna pomoć, odvezli su je do najbliže bolnice da bi joj uradili rendgenske snimke, gde su potvrdili da je slomila obe kosti na levoj potkolenici

  • 1

Lioni Morison uživala je u danu sa prijateljima na plaži prošlog leta. Nakon što je videla druge kako skaču i ona je odlučila da se još malo zabavi. Inače je ranije tokom tog odmora skakala sa litice, pa je verovala da zna kako da "bezbedno" skoči. I zaista, prvi put je izvela savršen skok, ali nije bila te sreće pri drugom pokušaju.

Dok se ona ponovo popela i pripremila za skok, smenile su se plima i oseka i ona je, neznajući, skočila u deo gde je jako plitko i pri padu polomila nogu. 

Ona sada deli svoje probleme na društvenim mrežama u nadi da će podići svest o opasnosti "nadgrobnog  spomenika". Ovo je izraz koji služi da opiše skakanje sa visokih litica.

- Ostala sam dezorijentisana i pokušala sam da otplivam, vukući se napred samo rukama jer sam osećala nešto čudno u nozi. Kada sam je podigla, začuo se mučan udarac i oštar bol me je prožeo. Šok od pada mora da je u početku zamaskirao bol, ali onda sam bila u čistoj agoniji. Nisam želela da izađem iz vode u slučaju da se pogorša.

Ona tvrdi da joj je pet spasilaca pritrčalo u pomoć, pre nego što su je stavili na nosila. Kada je stigla hitna pomoć, odvezli su je do najbliže bolnice da bi joj uradili rendgenske snimke, gde su potvrdili da je slomila obe kosti na levoj potkolenici.

Od tada je prošla kroz četiri i po sata operacije spajanja kostiju metalnom šipkom. Posle je išla na fizioterapiju i uzimala lekove koji su joj pomogali sa mentalnim stanjem. Sada pokušava da pronađe pozitivne strane u situaciji i tvrdi da više nikada neće skočiti sa litice u more, ali što je najvažnije, zahvalna je što je živa, piše "Daily Mail".

- Bilo je teško, jer sam dobila oštećenje nerva kroz donji deo stopala, četvrtinu noge i koleno. Još uvek imam jake bolove, a vetar takođe utiče na mene, kada je hladno, najgore je, a kada mi je prevruće, takođe me boli, temperatura na njega veoma utiče.

Ne može da ga savije da bi uradila čučanj, niti da ga preopterećuje velikom težinom.

- I noga mi se produžila za jedan centimetar što pogađa kukove i doktori ne mogu da je skrate, pa će tako biti do kraja života. Gegam se dok hodam i imam ožiljak koji se proteže od potkolenice do vrha kolena. Mislim da će nešto pozitivno proizaći iz ovoga što mi drugi ljudi govore da su naučili od mene. Srećna sam što mogu da hodam, a kamoli što sam danas živa - iskreno kaže ova devojka.

(Telegraf.rs)

Video: Izokinetička stolica najbolji tretman za očuvanje zglobova, probali su je i naši košarkaši

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA