Vreme čitanja: oko 2 min.

Mislila je da samo ulazi u menopauzu: Nije znala da joj je rak veličine dinje već narastao u materici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajri je dijagnostikovan sarkom endometrijuma 2007. godine

  • 0
rak materice Foto: Shutterstock

Alanina mama Tajra je ulazila u menopauzu - kako je tvrdio njen lekar opšte prakse. Zapravo, u tom trenutku, tumor veličine dinje već je narastao u njenoj materici.

Tajra je imala samo 50 godina kada joj je dijagnostikovan rak materice, rak koji se, kada se rano pronađe, može izlečiti. Međutim, prema Alaninim rečima, za njenu majku je bilo prekasno.

Uprkos tome što joj je rečeno da je njen konstantan bol samo deo starenja, Tura je umrla pre 54. rođendana.

- Mama je bila najlepša osoba koja je uvek verovala da mogu bilo šta. Želim da ljudi znaju da su oni ti koji su zaduženi za svoja tela, da treba da postavljaju više pitanja lekarima opšte prakse i da traže druga mišljenja - počela je njena ćerka za "7Life".

Tajri je dijagnostikovan sarkom endometrijuma 2007. godine. Tokom prethodnih godina, patila je od bolova u stomaku i rečeno joj je da je simptom povezan sa menopauzom. Tek kada je Tajra pokleknula od bolova, lekar je posumnjao da se nešto drugo dešava. Dalja istraga dovela je do otkrića tumora veličine dinje.

rak materice Foto: Shutterstock

Ali u vreme kada joj je dijagnostikovan, rak se već proširio na njena pluća. Odmah je započela lečenje i podvrgnuta je totalnoj histerektomiji. Uprkos svemu tome dali su joj još šest meseci života.

Alanin odgovor na tešku situaciju bio je da pokuša da se uhvati ukoštac sa svojim "najgorim čudovištem“ - i, zauzvrat, da ohrabri svoju mamu da nastavi da se bori.

- Znam da izgleda smešno, ali prvo na šta sam pomislila je da trčim maraton. Nisam trkač, uopšte - kaže Alana koja je uz nedovoljnu pripremu uspela da istrči 21 kilometar.

Kada je mislila da odustane, snagu su joj dale tri žene, koje će kasnije i odrediti tok njenog života.

Sledećeg ponedeljka, Alana je nazvala "Can Too", nezavisnu dobrotvornu organizaciju koja prikuplja sredstva za istraživanje raka, a kojoj su pripadale tri žene koje je upoznala na maratonu.

Dobrotvorna organizacija obezbeđuje profesionalne trenere kako bi omogućila ljudima da se osposobe, a zauzvrat učesnici učestvuju u prikupljanju sredstava za dobrotvorne svrhe - na primer za lečenje raka.

Dok je njena majka nastavila da se bori sa svojom bolešću, Alana se bacila na prikupljanje sredstava. U međuvremenu, Tajra je nadmašila svoju šestomesečnu prognozu i nastavila da se bori. Dve godine kasnije, izgubila je bitku sa bolešću.

Njena ćerka je i dalje posvećena dobrotvornoj organizaciji, gde je upoznala i svog supruga sa kojim ima dvoje dece.

(Telegraf.rs)

Video: Teuta je u lokdaunu otkrila promenu na dojci: “Radovala sam se lečenju, znala sam da ću ozdraviti”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA