Vreme čitanja: oko 3 min.

Od male pege na licu nastao je ogroman ožiljak: Pobedila je melanom otkrivši ga na vreme

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mama četvoro dece, iz Melburna, bila je na tretmanu lica kada je kozmetičar upitao da li je išla kod lekara da pregleda malu tačku na svom licu

  • 0

Erin Diring je bila u odličnoj formi, bila je zdrava i živela je svojim najboljim životom, entuzijastično i euforično, sve dok se nije uverila da mala fleka na licu može da joj promeni tok života.

Nakon što je razvila svoje globalno carstvo kupaćih kostima, prodajući 2000 bikinija dnevno, debitovala je na listi mladih bogataša sa procenjenom neto vrednošću od 36 miliona dolara 2015. Ova 39-godišnjakinja, koja je nekada bila druga najbogatija mlada žena u Australiji, vodila je luksuzan život o kojem mnogi sanjaju.

Ali samo dve nedelje od dana njenog venčanja u junu ove godine, njen svet se okrenuo naglavačke nakon što je otkrila devastirajuću istinu.

Mama četvoro dece, iz Melburna, bila je na tretmanu lica kada je kozmetičar upitao da li je išla kod lekara da pregleda malu tačku na svom licu.

- To je bio prvi put da sam pomislila da bi ovo moglo biti nešto zlokobnije - kaže Erin za "7Life" u ekskluzivnom intervjuu.

- Bila je ravna, nije bila podignuta, meni je izgledala kao sunčeva pega. Stajala je na sredini obraza, ali mi uopšte nije smetala - poručila je ona.

Međutim, počela je da je brine činjenica da je fleka poprimila obim od oko pola centimetra, ali nije ni pomišljala da bi to mogao biti najopasniji oblik raka kože.

- Uopšte nije bilo znakova ili simptoma. Nije bilo ništa loše sa mnom fizički, u smislu da osećam bilo kakve simptome - rekla je.

Pre dijagnoze, Erin je vodila zdrav način života. Trenirala je četiri do pet puta nedeljno i pazila na ono što jede. Bila je u vrhunskom fizičkom i mentalnom stanju, tik pred dijagnozu.

- Mrlja je bila primetna na mom licu, koja je počela kao veoma slaba pigmentna mrlja koja je postepeno potamnila. Ali uvek sam pretpostavljala da je ovo samo rezultat laserskih tretmana koje sam radila.

Nakon biopsije, rečeno joj je da će joj rezultati stići u roku od nekoliko nedelja. Ali kada je Erin primila neočekivani telefonski poziv od svog dermatologa već sledećeg dana, odmah je znala da nešto nije u redu. Doktorka je rekla da je u pitanju melanom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Erin Deering Keane (@erinkdeering)

Prema Savetu za rak, melanom je treći najčešće dijagnostikovan rak u Australiji, sa prosečnom starošću od 65 godina. Posle uspešne operacije, Erin je rečeno da ima melanom prve faze. Napravljen je rez ispod oka, do vilice.

Najveći izazov za nju je bio ožiljak od osam centimetara koji joj je ostao na licu nakon procedure.

- Osećala sam se izuzetno ranjivo kada sam prvi put videla svoje lice. Veliki ožiljak je bio stalni podsetnik na krhkost života. U početku sam se osećala veoma samosvesno i mislio sam da ću morati da se sakrijem neko vreme.

Erin je čekalo objavljivanje knjige, tako da se očekivalo da će otići na turneju zbog lansiranja.

- Osećala sam se kao da je svaki deo mene doveden u pitanje i zbog toga je to bilo neverovatno, transformativno iskustvo rasta gde sam morala da osporim sva ta uverenja koja sam imala o estetici i o tome kako treba da se pojavim u svetu. Bilo je mnogo izazova, ali sa izazovima dolazi i veliki rast, tako da sam zaista zahvalna na iskustvu.

Tokom proteklih nekoliko meseci, Erin kaže da je naučila da prihvati ožiljak na licu.

- Ožiljak mi je promenio život nabolje. Učinio me je da se osećam oslobođeno i dao mi veću zahvalnost za prelep život koji imam. Osećam se kao da je sve postalo bolje od dijagnoze i otkako imam ožiljak. Verovali ili ne, verovatno ću biti tužna kada ožiljak potpuno izbledi, jer je postao deo mene i veoma sam zahvalna na lekcijama kojima me je naučio.

Pet meseci od dijagnoze, Erin kaže da joj je sve jasno i ima poruku za druge.

- Ubuduće ću i dalje ići na preglede kože dva puta godišnje, biti oprezna na suncu i uvek ću se pobrinuti da nosim kremu za sunčanje i šešir - sve ono što nas uče kao Australijance. Moja dijagnoza je prilično dobra, ja sam jedna od srećnika. Osećam se toliko počašćen što sada mogu da koristim svoj glas da širim svest, u suštini ohrabrujući sve da odu i pregledaju svoju kožu - zaključuje ona.

(Telegraf.rs)

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA