Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženi je amputirana noga nakon što je bila primorana da čeka više od četiri sata na dolazak hitne pomoći

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktori su joj rekli da je njeno stopalo već pretrpelo previše oštećenja, ali da je moguće da je odlaganje dobijanja pomoći dovelo do goreg ishoda - gubljenja cele noge

  • 0
amputacija noge Foto ilustracija: Shutterstock

Ženi je amputirana noga nakon što je bila primorana da čeka više od četiri sata na dolazak hitne pomoći.

Pre dve nedelje, Marijana Maher se probudila iz sna u pet časova ujutru da bi otišla u toalet, ali kada je pokušala da ustane iz kreveta otkrila je da ne može da pomeri desnu nogu.

Dok je pokušavala da ustane, 53-godišnjakinja pala je iz kreveta i bila prinuđena da otpuzi do svoje dnevne sobe da potraži pomoć.

U razgovoru za "7NEWS", Maher je rekla da nije mogla da oseti stopalo i da je osećala trnce i bolove u nozi. Njen partner je odmah pozvao bolnicu i uverili su se da će hitna pomoć uskoro biti u kući.

- Oni su rekli da će sledeća kola hitne pomoći biti tamo. Ostalo je na tome i ja sam se raskomotila - rekla je Marijana.

Međutim, dok su čekali, njeno stanje se pogoršalo. Osećala je mučan bol, a na desnoj nozi joj se pojavio osip.

Sati su prolazili i Maher je uputila još četiri poziva, dok su joj osobe koje primaju pozive nastavile da govore da je hitna pomoć na putu.

Maher je rekla da je bila izuzetno uplašena tokom dugog čekanja, zbunjena onim što joj se dešavalo i pitajući se kada će dobiti pomoć.

- Nisam znala šta se dešava, samo sam htela da hitna pomoć požuri. Koliko je potrebno da dođete do hitne pomoći? Ako kažem da me boli, samo pošaljite jednu.

Pomoć je konačno stigla u devet sati ujutru, ali je bilo prekasno.

U bolnici, doktori su rekli Marijani da ima krvni ugrušak u nozi koji je krenuo iz njenog stopala i da putuje uz nogu. U toj fazi, njeno trikovo je zahvatila nekroza - noga i funkcija su joj udumrle.

Trebalo je da joj se amputira noga, inače je postojala šansa da situacija postane fatalna po njen život. Nije imala vremena za razmišljanje, odluka je morala da bude brzo donesena.

Doktori su joj rekli da je njeno stopalo već pretrpelo previše oštećenja, ali da je moguće da je odlaganje dobijanja pomoći dovelo do goreg ishoda - gubljenja cele noge.

Hitna pomoć se u utorak sastala sa njenim partnerom. Rekao je da se više rukovodstvo izvinilo i priznalo da su mogli bolje da postupe.

Stvar je sada predmet interne istrage.

Maher je rekla da se još uvek nije pomirila sa činjenicom da više nema nogu.

- Veoma sam ljuta. Ljuta sam što smo morali da zovemo pet puta pre nego što je neko došao, to ne bi trebalo da se desi.

(Telegraf.rs)

Video: Mama poručila: "Od danas živimo drugi život": "Bebi sa krilima" Bor plaća sve operacije u Poljskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA