Ovo SVI imate u kući, a niste svesni da IZAZIVA RAK!

Svako voli da mu dom odiše svežinom i čistoćom. Ali, ta naša potreba da nam životni prostor miriše može mnogo da nas košta!

  • 7

Da li i vi koristite osveživače prostora i mirišljava sredstva za čišćenje kuće, kancelarije ili škole u kojoj su vaša deca? Divno je to što ste uredni i želite da vazduh miriše lepo, ali trebalo bi da znate da su ove stvari pritajene ubice!

Mirišljave sveće izazivaju rak!

Ove stvari u vašoj kući su OTROVNE, a da niste ni znali! Izbacite ih, ODMAH!

Prema najnovijem izveštaju, iza kojeg stoje vrhunske zdravstvene ustanove u Velikoj Britaniji - Royal College of Physicians (RCP) i Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH), tvrdi se da osveživači prostora i sredstva za čišćenje godišnje uzrokuju ili potpomognu smrti 99.000 osoba u Evropi.

Izveštaj upozorava na to da lošem kvalitetu vazduha u zatvorenim prostorima doprinose različiti proizvodi za domaćinstvo, neispravni bojleri, sprejevi i osveživači vazduha, koji su kao i sredstva za ličnu higijenu istaknuti kao najopasniji, jer obično sadrže hemikalije koje su u tečnom stanju, ali lako isparavaju.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Osim toga, određeni nameštaj, tkanine, lepak i izolacioni materijali sadrže formaldehid koji isparava i iritira disajne puteve, odnosno pluća, piše Telegraph, prenosi Klix. I biološki materijali koji se mogu pronaći u kući poput grinja, plesni i životinjske dlake takođe mogu naštetiti ljudskom zdravlju.

- Unutrašnje zagađenje vazduha može imati negativne efekte na razvoj fetusa, posebno pluća i bubrege deteta, može uzrokovati pobačaj, srčani i moždani udar kod starijih osoba, a povezano je i s astmom, dijabetesom, demencijom, debljinom, pa i karcinomima - navodi se u izveštaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    23. februar 2016 | 16:01

    Ja sam balkan boy i smrdim na znoj...

  • momazver

    23. februar 2016 | 19:48

    Jbg..nemojte se ni roditi!

  • esma

    24. februar 2016 | 15:33

    Ne podnosim osvezivace u kucnoj atmosferi.Dobro provetrena i cista prostorija ima najlepsi miris.kAO I DOMESTOS KOJI JE TOLIKO AGRESIVAN DA BEZ OBZIRA STO DOBRO CISTI JE KRAJNE NEUPOTREBLJIV ZA LJUDSKU UPOTREBU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA