≫ 

NISTE NI ZNALI KOLIKO ZABLUDA U VEZI S KOSOM STE IMALI: Ovo su samo neke od njih

Da li skraćivanje kose podstiče njen rast? Koliko često je treba četkati? Da li je bezbedno farbati se u trudnoći? Odgovore na sva ova pitanja dobićete na jednom mestu

  • 0

Mnoge žene veruju da redovno skraćivanje kose pospešuje njen rast, a to je samo jedna od zabluda kad je u pitanju nega kose. Donosimo vam još njih.

Ne možete da bojite kosu dok ste trudni

- Glavni problem s bojenjem kose u trudnoći je rizik povezan s udisanjem amonijaka, a ne opasnost od toga da se štetne tvari apsorbuju u koži glave - kaže Keri En tTerel, profesorka ginekologije na Univerzitetu u Minesoti.

Nivo amonijaka je toliko nizak da ne predstavlja problem, pogotovo ako idete u salon koji ima snažnu ventilaciju. Ipak, neke žene preferiraju u trudnoći da odaberu prirodniji put. Kana je boja bez amonijaka i biljnog je podrekla, pa je zato omiljena među trudnicama - objašnjava profesorka Keri En Terel.

Ako imate perut, to je zbog suve kože glave

Mnogi često izjednačuju perut sa suvim vlasištem i zbog toga je lako napraviti grešku prilikom uklanjanja peruti. Zapravo je masna koža to što ide ruku pod ruku s peruti.

OVOM LUDILU NEMA KRAJA: Sad se pojavio KONTURING i za KOSU! (FOTO) (VIDEO)

- Perut je uzrokovana mikroorganizmima koji se pojavljuju u masnom okruženju. Ako smanjite pranje kose pokušavajući da se rešite peruti napravićete grešku. Koristite šampon protiv peruti, ali nemojte ređe da perete kosu - savetuje Melisa Pilijang.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako redovno skraćujete kosu - brže će da raste

- Skraćivanje kose ne utiče na njen rast - tvrdi Džošua Zajhner, direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja dermatologije u bolnici Mount Sinai u Njujorku.

Ali postoji razlog zašto biste trebali da odstranjujete ispucale vrhove svakih šest do osam nedelja.

- Zbog oštećenih vrhova kosa izgleda tanje i nezdravije. Kad ošišate oštećene vrhove kosa izgleda punije - objašnjava Melisa Pilijang, stručnjak za kosu u klinici Klivlend.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako iščupate jednu sedu dlaku, dve nove će da izrastu

Ovo može da se čini tačno, samo zato što jedna seda dlaka znači više sedih.

- U ovu su zabludu verovatno ljudi počeli da veruju pošto bi počupali jednu sedu i posle toga primetili više njih. Bez obzira na to čupali ih ili ne, jednom kad se sede počinju pojavljivati samo će ih biti još više i ne možete za to kriviti čupanje - tvrdi Melisa Pilijang. Ali, to ne znači ni da biste trebali da čupate kosu.

(VIDEO) Masna vam je kosa? Evo kako da vam bude ČISTA i bez pranja!

- Vaša kosa će postati slabija tokom vremena ako nastavite da čupate sede vlasi i budete preterivali u tome. S vremenom će prestati da rastu - upozorava doktorka Pilijang.

Što više četkate kosu, to će biti zdravija

Nema potrebe da preterujete i da češljate kosu češće nego što to radite. Prekomerno četkanje kose učiniće više zla nego dobra.

Nećete verovati kako možete da se otarasite SEDIH, a ima veze s KROMPIROM! (VIDEO)

- Preterano četkanje kose može da oštetiti spoljni, zaštitni sloj dlake. Četkajte kosu kad je zapetljana i kad je češljanje potrebno - savetuje Pilijang.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA