Otkazala joj je jetra i imala je samo 2 meseca života! A onda se pojavio ON i napravio ČUDO (VIDEO)

Da se čuda se ipak dešavaju dokaz je priča ove žene koja je bila na ivici smrti, a onda je pronašla ne samo zdravlje, već i ljubav svog života

  • 1

On je donirao polovinu svoje jetre nepoznatoj ženi, ali nije mogao ni da nasluti da će ta odluka da mu promeni život. Nije ni sanjao šta sve može da ga snađe.

Ovu nevestu je, umesto tate, do oltara doveo POTPUNI STRANAC! Kad shvatite zašto je baš njega odabrala, nećete moći da zadržite suze! (VIDEO)

Upoznala sam čoveka koji ima SRCE mog MRTVOG brata, a onda sam se ZALJUBILA! (VIDEO)

Bivši američki marinac, Kristofer Dempsi, nije računao na to da će mu upravo osoba, kojoj je odlučio da spase život, jednog dana postati supruga, piše BBC, a prenosi Net.

Ljubavna priča je počela u aprilu 2014. kada je Dempsi na pauzi slučajno čuo od kolege, bratića Heder Kreger, sve o njenom slučaju.

Heder je ušla u četvrtu fazu bolesti jetre, s kojom se borila dve godine. Lekari su joj rekli da ima male šanse da preživi naredna dva meseca ukoliko ne nađe donora.

NEĆETE MOĆI DA ZADRŽITE SUZE: Majka sluša kako kuca srce njenog umrlog sina u devojčici koju je spasla (VIDEO)

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Njena porodica se borila i bacila se u potragu za kompatibilnim organom, što je naročito teško u SAD-u, gde gotovo 120.000 ljudi godinama čeka jetru.

- Kada sam sve to čuo, zaključio sam kako bih, da sam ja u toj situaciji, takođe želeo da mi neko pomogne - rekao je Kristofer, koji je potom pristao na nekoliko testiranja, da bi se odredilo da li može da bude donor jetre Heder.

Rezultati su bili pozitivni. Hederin bratić mu je dao broj telefona i Kris ju je nazvao.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Nakon što je testiranje pokazalo kako im se krvne komponente slažu, operacija je zakazana za februar 2015. godine, a njih dvoje su do operacije proveli dosta vremena zajedno, družeći se.

Oboje su podvrgnuti operacionom zahvatu koji je trajao više od 8 sati.

Otac mu je umro od raka, kuća izgorela u požaru, otkazali mu bubrezi... A onda se pojavila ONA! (VIDEO)Otac mu je umro od raka, kuća izgorela u požaru, otkazali mu bubrezi... A onda se pojavila ONA! (VIDEO)

Dempsiju je uklonjeno 55 odsto jetre i presađeno Heder. Oporavak je trajao puna dva meseca. Za to vreme, oboje su bili nervozni i preplašeni, ali su u isto vreme počeli i da se dopadaju jedno drugom.

Printskrin: YouTube/CTV News Printskrin: YouTube/CTV News

Zaprosio ju je u kočiji, dok su razgledali Čikago.

- Nikada ne znate šta vas u životu čeka. Da mi je neko pre samo godinu dana rekao što ću da doživim, ne bih mu verovala - rekla je Heder.

Printskrin: YouTube/WAYNENYC100 Printskrin: YouTube/WAYNENYC100

Na venčanju im je kum bio Hederin bratić, koji ih je nehotice spojio.

- Ni u najluđim snovima ne bih pomislio da ću se venčati sa nekim koga ne poznajem i kome sam odlučio da spasem život - rekao je Kris.

Pogledajte koje su to najčešće zablude o doniranju organa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA