≫ 

30 dana je spavao go - i to je potpuno promenilo njegovu vezu i život

Možda će vam u početku biti neprijatno i čudno, ali ćete posle nekoliko nedelja početi da osećate sve prednosti spavanja bez odeće

  • 1

Bićete srećniji, upoznaćete bolje svoje telo, nestaće vam akne, imaćete više kvalitetnog sna i budićete se odmorniji, ako spavate goli, preporučuju stručnjaci. Ovo je ispovest jednog momka, koji je odlučio da promeni navike kada je u pitanju odlazak u krevet.

Pet razloga zbog kojih je zdravo spavati go

Evo zašto bi večeras trebalo da spavate goli

Pre neko vreme napisao sam tekst o svim prednostima spavanja bez odeće. Odlučio sam napravim eksperimetn i uverim se šta će mi ova promena doneti. Za razliku od prethodnih eksperimenata, ovaj me nije koštao ni dinara, a promene koje sam osetio nisu na prvi pogled vidljive.

1. Budio sam se svež i odmoran

Ne znam zbog čega je ova prijatnost nastala, možda jer se više nisam znojio kao što je bio slučaj dok sam nosio pidžamu. Ovo je posebno bilo vidljivo u predelu pazuha i prepona.

2. Imam manje veša

I dalje perem veš, ali znatno manje. Ni ranije nisam spavao u pidžami, već sam koristio majice. Sada više ne moram da perem tih nekoliko majici i donjih delova u toku nedelje. Na ovaj način smanjio sam račun za vodu. Ne mnogo, ali je iznos primetan.

Foto:  Malmerio_ via Source / CC BY Foto: Malmerio_ via Source / CC BY

3. Ne idem u krevet sve dok mi se ne spava

Pre nego što sam počeo da spavam go, znao sam da po nekoliko sati ležim na krevetu u odeći. Ovo me je u par navrata motivisalo da napustim kuću i radim stvari, koje inaće ne bih radio, recimo da odem kasno uveče u restoran brze hrane.

4. Bolje sam upoznao svoje telo

Nećete verovati koliko možete da naučiti o svom telu kada počnete da spavate goli. Imam mladež na nozi, koji ranije nisam primećivao. Pomoglo mi je da upoznam telo, shvatim koje stvari mi bolje stoje i na kojim delovima treba više da radim u teretani.

5. Više se mazim sa devojkom

Prilično je lako bilo da ubedim devojku da svako veče ide gola u krevet. Sada se češće mazimo, osećamo se intimnije nego kada smo obučeni. Naravno, sve je hladnije, pa smo koristili tela da se ugrejemo. Mislim da smo unapredili vezu, jer spavamo bliže i budimo se srećniji.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

6. Bolji san

Ranije utonem u san, ne postoje stvari koje mogu da mi odvuku pažnju - majica, koja me steže ili sam je naopako navukao. Primetio sam da mi je temperatura tela niža dok spavam. Nošenje pidžame remeti prirodni pada telesne temperature, koji je direktno povezan sa nesanicom.

7. Nestale su akne

Povremeno mi izađu kane na telu, najviše na ramenima, leđima i grudima. Primetio sam da imam manje akni otkako sam počeo da spavam go. Pretpostavljam da se koža poboljšala jer se manje znojim, telo se više izlaže vazduhu u toku sna i više proizvodi hormon rasta. U svakom slučaju, imam čistiju kožu i srećan sam zbog toga.

Foto-ilustracija: Foter/jessicalrone Foto-ilustracija: Foter/jessicalrone

8. Radujem se odlasku u krevet

Primetio sam da mislim i jedva čekam kako ću se na kraju napornog dana spustiti u hladnu posetlju. Voleo sam i ranije da odlazim na spavanje, ali to je sad dobilo potpuno novu dimenziju.

9. Telo mi je hidrirano svako jutro

Nemam više praksu da čim se probudim odem do kuhinje i popijem čašu vode. Usta mi više nisu suva, popravio sam jutarnji zadah i nije mi potrebno energetsko piće da bi započeo dan.

10. Osećam se bolje

Imam manje akni, bolji san, trošim manje novca, više vremena provodim sa devojkom u krevetu i mnogo bolje se osećam u svojoj koži.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scipion

    12. jun 2017 | 15:50

    Супер, само што се ово не заснива апсолутно ни на чему.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA