Kako se najlakše ljušti paradajz?
Vrela, ključala voda je rešenje!
Sigurno ste više puta imali potrebu da brzo i efikasno oljuštite paradajz. Standardni , obični, načini nožem i slično nisu vam bili dovoljno efikasni. Još tačnije, ljušenje nožem ili ljuštilicom može potpuno da ošteti mek i zreo paradajz.
Da drastično poboljšate situaciju - jednostavno zasecite nožem krstić na strani paradajze suprotno od peteljke. Zatim paradajz prelijte vrelom (idealno ključalom) vodom i prosto smaknite kožicu sa njega.
Osim toga što ste se brzo oslobodili kožice, vaš paradajz je ostao potpuno ceo i neraspadnut.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mara
Nije potrebno zasecati, samo preliti vrelom vodom, ostaviti par minuta, baciti vrelu vodu, preliti hkadnom i gotovo. Tako radim odavno
Podelite komentar
Gaga
Paradajz se secivom u krug protrlja i onda se recne i kozica se za minut oljusti.
Podelite komentar