0

Krem supa od bundeve s prepečenim hlebom

Bundeva je veoma atraktivan sastojak jela - koji možemo da pronađemo u radnjama tokom cele godine...

supa od bundeve
Foto-ilustracija: pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

– pola bundeve
– 1 glavica luka
– 1 veća šargarepa
– 1 kocka za supu
– 1 kašičica žutog šećera
– malo ljute mlevene paprike
– malo neutralne pavlake

Priprema:

Očistiti bundevu, iseckati ka komade i staviti u dublju šerpu. Krupno iseći crni luk i šargarepu i dodati bundevi. Zatim doliti vode da ogrezne i kuvati dok šargarepa ne omekša.

Kada je šargarepa mekana dodati  kocku za supu i promešati dok se kocka ne sjedini, zatim dodati vrlo malo šećera i promešati. Štapom za mućenje napraviti krem i skloniti sa vatre. Supi dodati u tanjir malo mlevene ljute paprike i po ukusu kisele ili neutralne pavlake.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bundeva, kocka za supu, Luk, mlevena ljuta paprika, pavlaka, Šargarepa, Supa, Žuti šećer