0

Krem supa od bundeve s prepečenim hlebom

Bundeva je veoma atraktivan sastojak jela - koji možemo da pronađemo u radnjama tokom cele godine...

Sastojci za 4 osobe:

- pola bundeve
- 1 glavica luka
- 1 veća šargarepa
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica žutog šećera
- malo ljute mlevene paprike
- malo neutralne pavlake

Priprema:

Očistiti bundevu, iseckati ka komade i staviti u dublju šerpu. Krupno iseći crni luk i šargarepu i dodati bundevi. Zatim doliti vode da ogrezne i kuvati dok šargarepa ne omekša.

Kada je šargarepa mekana dodati  kocku za supu i promešati dok se kocka ne sjedini, zatim dodati vrlo malo šećera i promešati. Štapom za mućenje napraviti krem i skloniti sa vatre. Supi dodati u tanjir malo mlevene ljute paprike i po ukusu kisele ili neutralne pavlake.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: bundeva kocka-za-supu luk-2 mlevena-ljuta-paprika pavlaka sargarepa supa zuti-secer

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom