0

Tanke šnicle pečene u obliku savijače

Probajte našto posebno što će vas oduševiti!

Ruske kobasiceX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 2 osobe:

– 250 g fileta po želji (svinjetina, teletina, piletina)
– so, sveže mleveni biber
– ½ kašičice majorana
– ½ kašičice timijana
– 1 kašičica sirćeta
– 1 kašičica maslaca

Priprema:

Stanjite šnicle čekićem za meso, pa odložite dok sve ne završite. Povežite šnicle međusobno, na krajevima opet udarajući čekićem za meso. Premažite šnicle sirćetom i maslacem, pospite solju , biberom i začinima. Zarolajte šnicle u obliku savijače i dobro stegnite. Premažete ih ostatkom maslaca ili uljem , možete još dodatno posoliti. Nabodite savijaču od kobasice na ražnjić pazeći da obuhvatite početak i kraj, kako se ne bi raspale.

Zagrejte roštilj i pecite “kobasicu” sa svake strane otprilike 10-tak minuta, okrećući često. Možete poslužiti uz neku salatu i crno vino.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Biber, Kobasica, maslac, mažoran, Sirće, so, Svinjetina, timijan