Pečene ćufte od spanaća i kinoe
Zanimljive ćufte koje možete kombinovati uz sos i povrće po izboru...
Sastojci:
- šolja skuvane kinoe (oceđene)
- 4 čena belog luka (iseckati)
- 1 crveni luk (iseckati)
- 3 velike šake iseckanog baby spanaća
- 2 jaja
- 40 g narendanog parmezana
- so i biber
- malo maslinovog ulja
- prezle po potrebi
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte u tiganju malo maslinovog ulja pa izdinstajte luk, beli luk i spanać. Neka se ovo malo prohladi. U drugoj posudi izmešajte kinou, jaja, sir, začine - pa na kraju umešajte i spanać. Sve dobro izmešajte i dodajte prezle dok sve ne postane kompaktna masa.
Od smese pravite ćufte i poređajte na papir za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Ove ćufte odlično idu uz jaku juneću supu, umak od grčkog jogurta ili paradajz sos.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.