STIGAO JE: Pogledajte šta donosi novi iOS 8

iOS 8 doneo je "HealthKit" aplikaciju koja će pratiti sve informacije u vezi zdravlja, "Family Sharing" mogućnost, ali i gomilu drugih. Međutim, za njegovo instaliranje će vam trebati poprilično mesta pa budite spremni da obrišete stare fotografije i aplikacije koje ne koristite

  • 10

Apple je lansirao najnoviju iOS 8 verziju operativnog sistema za iPhone, iPad i iPod touch. Korisnici ovih uređaja sada besplatno mogu preuzeti softver, ali će za njegovo instaliranje biti potrebno dosta slobodnog prostora.

Update sam po sebi ima 1.4 GB, s tim što će za njegovo instaliranje biti potrebno 5.7 GB slobodnog prostora. Većina korisnika će verovatno morati da obriše fotografije i mnoštvo aplikacija kako bi napravilo mesta za iOS 8.

Novi operativni sistem donosi suptilne ali značajne promene u funkcionalnosti uređaja koji ga podržavaju. Najstariji iPhone koji podržava iOS 8 je model 4S. iOS 8 doneo je "HealthKit" aplikaciju koja će pratiti sve informacije u vezi zdravlja, "Family Sharing" mogućnost, ali i gomilu drugih. Krenućemo redom.

INTERAKTIVNE NOTIFIKACIJE

Notifikacije sada postaju pametnije, pa tako na poruku možete odmah odgoviriti dok surfujete internetom. Ovo će skratiti vreme prebacivanja između aplikacija, a Apple će ovu funkciju omogućiti i za veliki broj drugih "third-party" aplikacija.

MOGUĆNOST PROMENE TASTATURE

Na Androidu već odavno postoji mogućnost zamene zvanične Google-ove tastature sa onima koje se mogu preuzeti sa marketa. Ova opcija će sada biti dostupna i korisnicima Apple-ovih uređaja, pa će tako različite tastature podržavati različite načina unosa na iOS-u 8. Apple-ova osnovna tastatura će takođe postati "pametnija".

HEALTHKIT

iOS 8 doneo je i HealthKit aplikaciju koja će pratiti sve podatke o zdravlju i fitnesu. Korisnici će moći da prate bitne informacije o zdravlju na dnevnoj bazi. Ova aplikacija će se integrisati sa drugim aplikacijama i kompanijama kao što su Nike i Mayo Clinic.

FAMILY SHARING

Ova opcija omogućiće članovima porodice da dele sve što su kupili na iTunes-u, dokle god su nalozi povezani na istu kreditnu karticu. Za sada šest članova porodice može koristiti ovu funkciju. Family Sharing će takođe deliti podsetnike, fotografije, lokacije. Roditelji mogu da odluče da li će detetu odobriti kupovinu na iTunes-u, što će omogućiti kontrolu računa.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladić

    18. septembar 2014 | 13:20

    Sada će i iPhone imati opcije kao android, LOL... Dopuna pet Gb? LOL... Ni windows za desktop nije toliko težak. Ala su ga unapredili... Moj android je bar 4 puta manji a ima više opcija. Ja ovaj špijunski SAD telefon za snobove ne bih kupio ni da je cena dinar.

  • Anonimus

    18. septembar 2014 | 12:31

    Jedino dizajn mogu pohvaliti

  • Milos

    18. septembar 2014 | 19:55

    "Update sam po sebi ima 1.4 GB, s tim što će za njegovo instaliranje biti potrebno 5.7 GB slobodnog prostora." 5.7GB? Meni uopste nije uzeo ovoliko prostora, upravo sam uradio update na iphone 5.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA