Pogledajte šta se nalazi u unutrašnjosti novog iPhone-a (VIDEO)

Tim sa sajta iFixit je i ove godine odlučio da rastavi novi iPhone i vidi šta je kompanija Apple ovaj put ubacila u svoju novu perjanicu. U nastavku pogledajte šta se krije unutar kućišta iPhone-a 6 Plus

  • 8

Apple-ovi novi iPhone-i od danas su zvanično u prodaji, a tim sa sajta iFixit rešio je da kao i svake godine ove uređaje rastavi u delove i pokaže šta se to nalazi "ispod haube".

Kao što je i očekivano, veći iPhone, 6 Plus, ima i daleko veću bateriju. Ona ima 2.915 mAh i skoro je dvaput veća nego ona na iPhone-u 5S. Apple je ovog puta ugradio novi A8 čip i 1 GB RAM memorije. Pored toga, mesto motora za vibraciju je promenjena i sada se nalazi desno od baterije, tu je LTE modem iz Qualcomm-a, NFC čip kompanije NXP i fleš memorije od SK Hynix.

iPhone 6 i 6 Plus su najveći telefoni koje je Apple ikada napravio, a analitičari predviđaju da će biti i najprodavaniji do sad. Početkom nedelje, kompanija iz Kupertina objavila je da je za prvih 24 sata pretprodaje prodato 4 miliona primeraka.

Pogledajte kako novi iPhone 6 Plus izgleda iznutra:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: ifixit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    19. septembar 2014 | 17:43

    U opste nije poenta da li ima 3,4,5 gb rama ili 1 ako seva sve na njemu. Dzabe androidu 3gb rama kad zastuca zakoci restartuje se...

  • Djordje

    19. septembar 2014 | 13:43

    Spolja gladac unutra jadac!!!!!!!

  • Balkan

    21. septembar 2014 | 16:41

    Sta je ovo uunazadova umjesto da ima 4 gb rama. on samo jedan pa z 1 ima 3 gb rama duplo jeftiniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA