NOVI ANDROID JE STIGAO: Pogledajte šta je novo u najpopularnijem operativnom sistemu

Android Lollipop 5.1 uskoro će dobiti svi korisnici podržanih Nexus uređaja, a datum pojavljivanja na ostalim Android telefonima još uvek nije poznat

  • 18

Prvi veliki update za Android 5.0 Lollipop konačno je stigao. Google je najavio da će novu verziju svog operativnog sistema prvo objaviti za podržane Nexus uređaje (Nexus 4, 5, 6, 7 i 9).

Nova verzija Androida neće doneti neke veće vizuelne promene, već se noviteti uglavnom odnose na poboljšanje performansi i stabilnosti.

Google je u Android 5.1 ubacio podršku za više SIM kartica, novu mogućnost za zaštitu telefona od lopova kao i HD pozive sa kompatibilnim uređajima. S obzirom da je Lollipop doneo određene bagove i malo lošije performanse, Google se nada da će sa 5.1 verzijom ispraviti ove probleme.

Odluka Google-a da omogući podršku za više SIM kartice doneta je zbog toga što je ovo važna opcija za tržište zemalja u razvoju (Indija, Filipini...).

Foto: Promo/Google Foto: Promo/Google

Android Lollipop 5.1 učiniće telefone korisnika još sigurnijim. Naime, sa novom opcijom koju je Google spremio, korisnici će bežičnim putem ukradeni telefon moći da učine beskorisnim.

Uređaj će ostati zaključen dokle god se korisnik ne uloguje sa svojim Google nalogom, a čak ni fabričko resetovanje lopovima neće pomoći.

Android Lollipop 5.1 uskoro će dobiti svi korisnici podržanih Nexus uređaja, a datum pojavljivanja na ostalim Android telefonima još uvek nije poznat.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mhm

    10. mart 2015 | 12:22

    Promenis software i eto nov fon

  • Boki

    10. mart 2015 | 12:40

    Vise mi je muka od tih verzija i podverzija...

  • mj

    10. mart 2015 | 13:08

    Ne instalirajte Lollipop ni slucajno. Meni je nakon instalacije Nexus 7 unisten, u pravom smislu te rijeci. Iskace redovno iz fb, blokira mi prilikom koristenja google chroma i jos nekih apkikacija, i to dosta cesto, iskace mi iz mreze, ne mogu uopste da koristim google playstore, neke knjige koje sam ranije citao na officesuite, vise ne mogu dsa otvorim. Takodje, imam osjecaj da mi se baterija brze trosi…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA