Sve sa ovog oglasa danas može da zameni telefon (FOTO)

Za uređaje poput vokmena, video rekordera, fotoaparata i kamere, devedesetih godina je bilo potrebno izdvojiti popriličnu sumu novca a danas svi oni staju u naš džep zahvaljujući smartfonu

  • 4

Pre dvadeset godina današnja tehnologija je bila tema naučno-fantastičnih filmova. Danas su pametni telefoni zamenili gomilu uređaja koji su se nekad kupovali odvojeno i koštali brdo para, a sada je sve to objedinjeno u jedan.

Da li se sećate vremena kada smo za slušanje muzike prilikom putovanja koristili vokmen? A premotavanje kaseta kada dođe do kraja? Sve je to odavno postalo prošlost, prvo pojavom MP3 plejera, a zatim i pametnih telefona koji su i njih zamenili. Ove stvari će verovatno uskoro završiti u nekom muzeju ako nisu do sad.

Video rekorderi i VHS kasete  za gledanje filmove koje smo iznajmili u nekom video klubu su devedesetih bili trend, kao i redovno nerviranje kada su trake "sažvakane" pa ne možemo lepo da ga gledamo. Danas smartfoni imaju memoriju koliko i malo stariji računari, pa je gledanje filmova na njima normalna stvar.

Kako bismo napravili fotografije ili snimali video, pre dvadeset godina morali smo da koristimo dva različita uređaja, fotoaparat i kameru, a njihova cena je bila ogromna. Danas i kameru i fotoaparat imamo u našim telefonima, i to daleko boljeg kvaliteta nego što su tadašnji uređaji imali.

Da bismo kupili sve te uređaje, devedesetih godina je trebalo odvojiti popriličnu sumu novca, otprilike oko 5000 dolara. Tehnologija je neverovatno brzo napredovala u poslednjih dvadeset godina, a svakim danom napreduje sve brže i brže, pa uopšte ne bi bilo čudno da za nekih dvadeset godina putujemo svemirom i posećujemo druge planete kao što danas idemo na more.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    19. februar 2014 | 18:10

    Da moze samo sto smo onda kad se pokvari tv slusali radio, ili vokmen kad crkne kamera mi uzmemo aparat a danas sa modernim 6 in 1 telefonima mozes samo da places kad nemas wifi,ili imad praznu bateriju,nemas kredita za net.Mnogk brzo srljamo u progres :D

  • Vlada

    19. februar 2014 | 20:11

    Vrlo rado bi se vratio pre dvadeset i vise godina

  • Ja

    19. februar 2014 | 20:39

    A gramofon?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA