Čuveni Microsoft Edge stiže na Android i iOS: Ako vam je dosadio Google Chrome, ovo je savršena zamena (FOTO)

Iako div iz Redmonda još uvek zvanično radi na mobilnoj verziji Windowsa 10, nije nikakva tajna da je kompanija odustala od razvoja sopstvenog mobilnog ekosistema

  • 1

Kompanija Microsoft najavila je da će se njihov Edge internet pretraživač uskoro pojaviti na Android i iOS uređajima.

Microsoft otkrio još opcija koje u aprilu stižu na Windows 10!

Iako div iz Redmonda još uvek zvanično radi na mobilnoj verziji Windowsa 10, nije nikakva tajna da je kompanija odustala od razvoja sopstvenog mobilnog ekosistema. Umesto toga, Microsoft je rešio da svoje aplikacije i servise ponudi i korisnicima najpopularnijih mobilnih platformi, odnosno korisnicima Android i iOS uređaja, piše "Tech Crunch".

Čuvena kompanija smatra da, iako se više ne fokusira na razvoj sopstvenog mobilnog ekosistema, nikako ne sme da izgubi prisustvo na drugim sistemima. Edge i Microsoft Launcher (nekadašnji Arrow Launcher) su ključni za ovu strategiju, zato što će pomoći da se Microsoft Graph proširi još više.

Microsoft Graph je sistem namenjen različitim platformama koji omogućava sinhronizovanje dokumenata i rada na različite uređaje, a softverski gigant ovo vidi kao budućnost Windowsa.

Edge za mobilne uređaje olakšaće povezivanje računara i mobilne uređaje, laku sinhronizaciju pretraživačkih sesija i druge karakteristike.

Foto: Microsoft

Svi koji žele da isprobaju Microsoft Edge za mobilne uređaje, mogu se prijaviti OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    9. oktobar 2017 | 14:36

    Koristim Firefox za android i još dugo ću ga koristiti s obzirom da izlazi nova verzija Firefox Quantum koja će po svemy sudeći oduvati konkirenciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA