≫ 

JOŠ JEDNA KATASTROFA ZA FACEBOOK: "Zakerberg nam je dao poverljive podatke koji su pomogli Obami da pobedi"

Da li je društvenoj mreži uopšte stalo do privatnosti?

  • 3

Nova šokantna tvrdnja otkriva da je Facebook dozvolio ljudima koji su radili za Baraka Obamu tokom predsedničke kampanje 2012. godine potpun pristup podacima korisnika jer su njegovi šefovi podržavali demokratskog kandidata.

Suosnivač Facebooka otkriva kako mu je samo jedan razgovor sa Markom Zakerbergom na Harvardu odredio budućnost

Kerol Davidsen, koja je radila kao direktor za medije u Obaminom štabu, je na Twitteru objavila da su ona i njen tim bili u stanju da koriste masivne količine informacija nakon što su dobili odobrenje Facebook korisnika da pristupe njihovim listama prijatelja.

Foto: Pixabay

Kako da zaštitte svoje podatke na Facebooku:

- Ljudi u Facebooku su bili iznenađeni kada su videli da možemo da izvučemo bukvalno sve podatke, ali nas nisu zaustavili kada su shvatili šta radimo, napisala je.

Sudeći po njenim rečima, ne samo da niko nije pokušao da ih spreči, već je kompnaija rekla da je u tom slučaju napravila izuzetak.

- Jednog dana su došli u naše kancelarije i otvoreno rekli da su nam dozvolili da radimo stvari koje drugima nikada ne bi dali, jer su na našoj strani, objašnjava ona.

Davidsen je ove podatke objavila u trenutku kada je Facebook pod novim udarom javnosti zbog curenja ličnih podataka koji su korišćeni za obezbeđivanje podrške Donaldu Trampu tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

Ovako možete obrisati vaš Facebook nalog:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA