KRAGUJEVAC U TRANSU: "Riblja čorba" priredila spektakl za pamćenje na "Šumadija Festu"! (FOTO) (VIDEO)

Izuzetno raspoloženi Bora i ekipa su oduševili fanove raznih generacija u hali "Jezero"

  • 2

Završen je peti "Šumadija Fest" u Kragujevcu, koji je ove godine po prvi put održan u hali "Jezero", a druge večeri u centru pažnje bio je spektakularan nastup "Riblje čorbe". 

ŠUMADIJSKO LUDILO: "Parni valjak" sravnio, Dejan Petrović oduvao Kragujevac! (VIDEO)

Bora, Miša, Vicko, Džindžer i Nikola nisu dugo bili u "srCu Šumadije", pa ih se publika poprilično uželela. Bend je, odmah na početku, priredio, kao što to redovno čini, set eksplozivnih pesama ("Ja ću da pevam", "Ja ratujem sam", "Tu nema Boga, nema pravde"...), za one koji su kišnu noć proveli van hale odsvirana je "Napolju"...

Pozabavio se veoma raspoloženi Bora, kao što to obično čini u poslednje vreme, "problemom poljoprivrede" u ravničarskim i brdskim krajevima ("Zelena trava doma mog", "Lelek Serba"), otkrio zašto ne možemo u EU ("Volim, volim, volim žene")...

Ono na šta fanovi Čorbe nisu navikli na koncertima, pa je, samim tim, bilo prijatno iznenađenje, to je izdvajanje, kako Bora voli da se našali, kršnog čika Joce Zmaja - pitomog Novosađanina koji peva prateće vokale.

Foto: Riblja čorba Foto: Riblja čorba

Ovoga puta, dok se bend malo odmarao, Joca je sam izveo jednu pesmu, i ne samo da je to pozitivno prihvaćeno, već se začulo čak i skandiranje upućeno njemu. Sasvim zasluženo.

Uobičajenu porciju hitova bend okončao je standardnim bisom - "Kad sam bio mlad", "Ostani đubre do kraja" i, naravno, "Lutka sa naslovne strane" koju je, umesto grupe, otpevala horski publika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovako je to sinoć izgledalo za vreme Čorbinog nastupa:

Reče Bora, pomalo u šali, da je "Riblja čorba" sinoć bila predgrupa sastavu "Bad Copy", a nemali broj posetilaca ostao je u hali "Jezero" iz Nigrutina, Skaja i Timbeta. Nisu bili retki ni odni koje su, zajedno sa njima, svako slovce odrepovali, a vesela trojka je sa bine neumorno prozivala i Marčela, Grua...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na to su se logički nadovezali crnogorski "Who See", a publika je, nažalost, iz objektivnih razloga ostala uskraćena za nastup "Beogradskog sindikata". Međutim, u dva dana dobila je velikane poput "Parnog valjka", "Riblje čorbe", uz sjajan nastup Dejana Petrovića i još nekih izvođača, pa nema sumnje da pozitivne utiske nosi sa petog "Šumadija Festa".

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    11. oktobar 2015 | 12:50

    Zar ti boro nenapravi oprostajni koncert u areni?? Ja znam za jos 10 koncerata posle arene..Prevarant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA