VEČE ZA PAMĆENJE: Čarobna "Divanhana" mirisom sevdaha omamila pun Kolarac! (FOTO) (VIDEO)

Bend je impresivnim nastupom na svom najvećem dosadašnjem beogradskom koncertu priredio publici nezaboravan doživljaj

  • 2

Grupa "Divanhana", koja na savremen, mlađoj generaciji blizak način tretira sevdaliku i, uopšte, tradicionalne pesme sa naših prostora, održala je na Kolarcu svoj, do sada, najveći beogradski koncert i na čaroban način priredila nezaboravno veče svima koji su ispunili ovo zdanje.

DIVANHANA, UZ KAFU IZ FILDŽANA: Sevdah se mora razvijati, nije ni klasika sa Bahom stala! (FOTO) (VIDEO)

Bend koji je, na profesionalan način, veoma vezan za Beograd od samog početka rada predstavio je ovom prilikom Srbiji novu pevačicu Naidu Čatić, čiji su anđeoski glas i šarm odmah "osvojili" publiku, te ukazali da je ekspresno prihvaćena kao naslednica Leile Ćatić. Bilo je to sasvim jasno već posle uvodne, "Stade se cvijeće rosom kititi".

Ovacije je, već posle nekoliko minuta, muzičke čarolije, dobila "Divanhana", a onda je krenula na muzičko proputovanje po Bosni, južnoj Srbiji, Slavoniji... Koncert je bio veoma vešto vođen rukom Nevena Tunjića, pijaniste i osnivača benda, ali, ujedno, i čoveka koga odlikuje sjajan humor, pa je nekoliko njegovih segmenata između pesama, praktično, zaličilo na mini "stendapove". Taman da spektar emocija, razlivenih po Kolarcu, bude još širi...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nizale su se "Crven fesić", "Grana od bora", Naidina omiljena "Kradem ti se u večeri", "Ciganka sam mala", "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo", "Da sam ptica"... Svaka od njih nosi svoju priču, setnu ili duhovitu. A kad je zapevala sojka ptica, glas je pustila i potpuno se opustila i publika.

Za razigranu završnicu "Divanhana" je sačuvala "Ko se ono brijegom šeće" i, naravno, "Zvijezda tjera mjeseca". Na bis su se jablani povijali, a bend je, posle dvosatnog užitka koji je priredio posetiocima raznih generacija, zaslužio ovacije na nogama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Divanhana", kad su koncertni prostori u Beogradu, ide postepeno, korak po korak. Prognoza potpisnika ovih redova je - sledi veći iskorak, vidimo se 2017. u Sava centru.

Foto: Facebook/Boris Franjic Foto: Facebook/Boris Franjic

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    2. mart 2016 | 13:23

    Da li je TV snimala pa I mi koji smo van Beograda da vidimo I uzivamo.

  • Pat

    2. mart 2016 | 13:01

    Veoma interesantna ekipa muzicara....idlicno!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA