AMADEUS BEND: Idemo na koncerte svetskih rok grupa, kupimo fore od njih! (VIDEO)

Članovi benda pričali su o spektaklu koji fanove očekuje večeras u Sava centru, ali i patriotizmu, saradnji sa Borom Čorbom...

  • 3

"Amadeus bend" će večeras (8. mart) održati veliki beogradski koncert u Sava centru, a članovi benda su, neposredno uoči spektakla, pričali za Telegraf.

Šta publika može da očekuje na koncertu? Da li će biti gostiju?

- Publika prvenstveno može da očekuje dobru žurku, puno pozitivne energije, i da svi posle koncerta odemo na spavanje pod utiskom i sa osmehom na licu. Gostiju će biti, ali nećemo otkrivati ko su, već cemo to ostaviti za sam koncert.

LUDNICA UZ AMADEUS BEND U PAROVIMA: Cepa "Kalašnjikov", Džaja "puca" po ukućanima! (VIDEO)

Hoće li neke pesme dobiti, možda, nove aranžmane?

- Na svakom našem nastupu se dešava da se aranžman promeni u trenutku, i da se ubace neki novi delovi, u zavisnosti od inspiracije, mada su za večeras aranžmani spremni i navežbani.

Printskrin: YouTube/AmadeusBandOfficial Printskrin: YouTube/AmadeusBandOfficial

Da li ste razmišljali o Kombank Areni?

- Postojalo je vise opcija za ovaj koncert. Jedna od njih je bila i Arena. Izbor je, ipak, pao na Sava centar iz više razloga. Tu smo prvi put u životu osetili čari velike scene na koncertu sa Željkom Samardžićem, takođe smo na istoj bini imali svoj prvi solistički koncert...

Kompanije "Electro Voice" vam je obezbedila da ovaj koncert odsvirate uz njihovo najnovije ozvučenje?

- Muzička kuca "Mega music" je poslala američkoj firmi "Electro Voice" koncert na Adi Ciganliji, i još par linkova sa našim nastupima, i kada su videli da je to koncert kakav se retko viđa zbog svoje specifičnosti, odlučili su da zaslužujemo da koncert odsviramo na najnovijem sistemu ozvučenja tog brenda. Vrlo smo pocastvovani tom njihovom odlukom da nas sponzorisu u tom smislu i posebno nam je drago sto se takav jedan gigant u muzickoj industriji odlucio na takav potez. Razlog vise je i to sto na tom sistemu radi velike svetske zvezde kao sto su Madona,Sting i drugi.

Kako je došlo do saradnje sa Borom Đorđevićem ? Pesma "Volim te keve mi" baš vuče na stare hitove, koji su se nekad svirali uz akustičnu gitaru na plažama?

- Do saradnje sa Borom Čorbom je došlo spontano i slučajno. Kada smo preslušali pesmu, shvatili smo da jedino ima smisla snimiti je sa Borom. Kontaktirali smo ga i čovek je pristao na "prvu". Mogu samo reći da je Bora pravi profesionalac. Bez obzira na godine i podatak da iza sebe ima hiljade sati provedenih u studiju, on nije izašao dok sve nije bilo urađeno kako je zamišljeno. Ponosni smo što imamo duet sa takvom veličinom ju-rok scene.

Koja vam je, od pesama koje ste snimili, posebno draga, a možda nije postala veliki hit?

- Znate, možda zvuči kao kliše, ali svaku pesmu koju radimo, mi je radimo sa istom dozom ljubavi, emocija i energije, tako da nam je žao svake pesme koja nije posebno prošla kod publike. Ona je, međutim, ta koja pravi hitove i određuje dalju sudbinu pesme.

Spremate li, možda, još neku pesmu iz "patriotskog serijala"? U poslednje vreme ste sve istaknutiji u tom pogledu. Šta vam je takva aktivnost donela, a šta eventualno odnela?

- Pesma "Moja zemlja" bi jedina mogla da se nazove patriotskom, ali, ustvari, ona govori o ljubavi muškarca prema ženi i nostalgiji koja ga vuče svom domu. Kasnije je ova pesma dobila totalno drugačiju konotaciju. Bilo je raznih komentara, i ovakvih i onakvih, ali, dobro, to je sad druga tema i ne bih voleo da ovo zvuči kao neko pravdanje. Uostalom, ljubav prema našoj zemlji i našem narodu niko ne može da nam ospori i oduzme. Mi samo volimo svoje i poštujemo tuđe. Iz tog razloga se intenzivno bavimo humanitarnim radom i pokušavamo da pomognemo svakom od koga dobijemo poziv, bio to pojedinac ili neka ustanova. Ako iole uspemo u tome, onda smo vrlo srećni i ponosni. To je i razlog bavljenja humanitarnim radom.

Koliko pažnje posvećujete aktivnostima oko benda na društvenim mrežama?

- Dosta smo aktivni na svim društvenim mrežama. Smatramo da je ta interakcija sa našim fanovima vrlo bitna, jer samim tim pokazujemo da nam publika puno znači. Čak povremeno organizujemo i druženje na Skajpu sa fanovima, i to bude vrlo interesantno i emotivno u nekim trenucima.

Poznato je da ste u duši rokeri. Na kom ste poslednjem velikom koncertu bili?

- Često posećujemo koncerte velikih svetskih zvezda, mada zbog obaveza oko novog albuma i našeg koncerta, nismo skoro bili na nekom od njih. Poslednji na kojem smo bili je koncert "Whitesnakea" u hali Pionir. Ovih dana se dogovaramo da 3. i 4. juna odemo na koncerte bendova "Iron Maiden" i "Rammstein" u švajcarskom Lucernu. Na takvim dešavanjima puno učimo i kupimo fore od velikih imena u svetu muzike.

Printskrin: Telegraf Now Printskrin: Telegraf Now

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    8. mart 2016 | 13:46

    A šta su oni to umislili da su...Ramštajn? Bože kakvi frikovi...? Pa kakvu to muziku svirate,rodjaci,....nedo Bog? Svašta ova zemlja radja.....

  • tuka

    8. mart 2016 | 13:52

    rokeri koji sviraju po splavovima

  • Boro5

    10. mart 2016 | 15:10

    Spominju nekakav patriotizam ili mi se cini?E ako je tako,obuvajte gumene cizme pa pravac u poplavljena mesta da izbavljate jadan narod umesto sto svirate....hm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA