NAJVEĆE TAJNE OTPISANIH: Zašto se serija baš tako zvala, ko je bio ozbiljno bolestan na snimanju i kako je snimljena scena u kanalizaciji! (VIDEO)

- Ova serija nikada nije bila ideološki obojena i zato verovatno nikad nije prikazana u Sovjetskom Savezu, ali je zato u Kini bila velika pomama, kao za "Valterom", samo što je ovde to manje poznato - izjavio je Voja Brajović

  • 13

Uz seriju "Otpisani" i njen nastavak "Povratak otpisanih" su odrastale generacije gledalaca, a čak i sada, više od 40 godina nakon premijere, serija i dalje privlači veliku pažnju. Međutim, retko se priča o nepoznatim detaljima sa snimanja, a Voja Brajović je svojevremeno otkrio neke od najvećih tajni čuvenog serijala.

Dva meseca pre Gagine smrti, Voja i Sergej su u Nikolićevom stanu odigrali predstavu samo za njega!

Brajović je ispričao da je tokom snimanja postao zvezda, ali da nikada nije bio siromašniji, kao da nije imao para ni za hleb.

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta - ispričao je čuveni Tihi i objasnio kako su "pregovori" sa producentima izgledali.

- Onda ti neki tamo kaže: "Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare". Nisam imao hleba da jedem - rekao je Voja ali i priznao da su glumci sve to kasnije nadoknadili, kada su za "Povratak otpisanih" skoro "odrali" producente visokim honorarima.

Ono što malo ljudi zna je i činjenica da je Brajović bio veoma bolestan tokom snimanja.

- Pre toga sam igrao u "Šeširu profesora Vujića" i tada sam imao tešku tuberkulozu pluća, a i "Otpisane" sam počeo tako da snimam i imao sam kutijicu sa lekovima koje sam morao da pijem do izvesnog vremena - otkrio je Voja Brajović.

Postoje razne teorije kako je serija dobila ime, a ovo je prava istina... i mnoge će iznenaditi.

- "Otpisani“ su se zvali jer je trebalo da u svakoj od tih 13 epizoda, koliko je bilo planirano, pogine po jedan od 13 glavnih likova, koji su dali živote za slobodu. Pošto je serija bila izuzetno gledana, odlučeno je da ipak neki od njih ostanu živi. Ova serija nikada nije bila ideološki obojena i zato verovatno nikad nije prikazana u Sovjetskom Savezu, ali je zato u Kini bila velika pomama, kao za "Valterom", samo što je ovde to manje poznato - izjavio je Brajović.

Mnogima je legendarna scena u kanalizaciji i najomiljenija, a iza nje se krije veoma zanimljiva priča.

- Mi smo scenu u kanalizaciji snimali u bazenu u studiju "Avala filma", gde je Veljko Despotović, jedan genije, napravio scenografiju, a to znači da se ta kanalizacija mogla snimati sa svih strana i sklanjali su po potrebi te blokove koji su bili zidovi tog kanala kako bi se stekao utisak da je to zaista prava kanalizacija. Veljko je to obojio, pa je sekao neko sveže povrće i bojio da bi to izgledalo kao da su sveže fekalije, a da nikom ne naškode. Da bih ja bio zaštićen, obukli su mi ronilačko odelo i preko toga radnički kombinezon, međutim, kako sam ja skočio u vodu, tako su svi ostali skočili u vodu ali bez ičega, da se ne proslavim samo ja, nego da i oni učestvuju u tome. Takve stvari se danas više nikako ne mogu uraditi - zaključio je Brajović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pule

    14. mart 2017 | 22:23

    Ja sam se CUDIO kada su DEDA inače solunac pa i OZAC,proveo u nemačkom ropstvu 4 godine i nekoliko puta bego preko Austrije u Srbiju,govorili da su ONI KOJI PRVI TRČE na liniji ustvari OTPISANI,odnosno PRAVI HEROJI a oni sto su BEZALI i krili se posle '45 POSTALI HEROJI sa PENZIJAMA,ODLICJEM,PTIVILEGIJAMA..sve dok u Bosni '92/93 NIJE MI POSTALO JASNO KO DAN! PRAVI HEROJI su u GROBLJU-OTPISANI a ovi sto danas pričaju ŠAKA KUKAVICA!

  • Glušac

    14. mart 2017 | 19:53

    Otpisani su bili u stvarnosti oficiri Kraljevine Srbije a ne banda komunista

  • Zoran Kg

    14. mart 2017 | 20:27

    TIHI je u stvari bio MIRNI, to je ilegalno ime hrvatskog ilegalca Ivana Vondracuka koji je u to vreme ziveo u Beogradu. Inace bio je konsultant na snimanju serije.Za stariju populaciju on je bio otac Sase Vondracuka voditelja Zelenog megaherca radio Zagreba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA