ISPUNILA MU SE ŽELJA: Bora Đorđević postao četnički vojvoda

Frontmen "Riblje Čorbe" položio juče na Krstovdan zakletvu, čime je dobo dugo priželjkivanu titulu

  • 10

Bora Đorđević, pevač čuvene rok grupe "Riblja Čorba", položio je juče zakletvu kojom je i zvanično postao četnički vojvoda. Kako prenosi dnevni list "Alo", ceremonija je održana na Krstovdan u Crkvi Svetog Ilije Proroka u selu Ba.

Pošto je Bora od starijih vojvoda dobio plaketu (granatu) i kokardu, na pitanje da li će sa njom otići u Hrvatsku, gde će održati koncert sa svojim bendom posle 20 godina pauze, kako je ovog leta najavio, Đorđević je odgovorio:

- Veoma sam počastvovan ovom prestižnom titulom. Kažu da sam je zaslužio, a ja sam samo ono što bi svaki pravi Srbin trebalo da radi. Moje obaveze su iste kao i ranije, baviću se rok muzikom, održavaću koncerte na kojima ću propagirati Srbiju i srpstvo. Ne moram uvek da nosim uniformu četničkog vojvode, dakle neću nositi ni kapu ni kokardu, ali grb koji imam na ruci - njega nosim. U Zagrebu će se veoma obradovati mojom novom titulom - istakao je Bora za "Alo".

Slavni pevač je dodao da ga je podržala supruga Aleksandra, koja se juče nije pojavila na ceremoniji, jer izbegava javna pojavljivanja.

- Ona je bila prva koja je stala uz mene i ovaj čin je prva podržala. Uvek je uz mene kada je potrebno - rekao je Đorđević.

U trenutku kada frontmen "Riblje Čorbe" i zvanično proglašen za četničkog vojvodu, iz puške je ispucano tri metka, a na svečanom ručku, priređenom u tu čast, svirale su se gusle i "Marš na Drinu".

Vojvoda Miša Draić pozdravio je Boru koji je istakao da mu je žao što se ovako nešto nije desilo dosta ranije. Stotinak članova ravnogorskog četničkog saveza, koliko je prisustvovalo ceremoniji, čestitali su Bori Đorđeviću i poklonili mu uniformu.

Legendarni pevač je dobijao čestitke u vidu telefonskih poziva i SMS poruka, a jedna od njih stigla je i od Baje Malog Knindže, koji je takođe vojvoda po činu.

(Telegraf.rs/izvor i foto: ALO!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barbarossa

    28. septembar 2012 | 11:50

    Kad mator covek poludi . Dobar muzicar ali strasno los covek ... ne povezano sa ovom vesti mnogo los covek .

  • sabina

    28. septembar 2012 | 21:55

    kao klinki njegov bend ni je bio br.1, sve so rata. Trebao se držati samo muzike jer to mu je dobro išlo. Ovo su takve gluposti što radi da mi sa smučio! Kako su drugi rokeri iz naše zamljhe uspjeli da ostanu po strani od politike a i dalje su dobri muzičari. Prvi put mi se smučilo kad sam ga vidjela s onim Bajom Knindžom...fuj, a vjerujte sva njegove pjesme napamet znam i da sviram i jevam...loš kao čovjek a nekad genijalac kao roker!!!

  • Nikola

    28. septembar 2012 | 12:10

    Glava me boli od toliko gluposti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA