≫ 

Postoji život i pre supruga, niko od nas nije bezgrešan... Emotivna ispovest Sanje Marinković - sve o čemu nikada nije pričala (VIDEO)

Od 22. novembra u prodaji je prva knjiga Sanje Marinković, kroz koju ćete omiljeno lice sa malih ekrana upoznati u potpuno drugačijem svetlu

  • 15

Foto: Dejan Milićević

Voditeljka i novinarka Sanja Marinković posle 17 godina uspešne karijere odlučila je da uradi nešto novo i da se oproba kao spisateljica. Sanja je napisala svoju prvu knjigu pod nazivom "Moja mera sreće" i 17 godina svoje bogate karijere, životnog iskustva i iskustva onih koje je ugostila u emisiji "Magazin In", uspela je da pretoči u nju.

U prvom razgovoru pred kamerama na ovu temu, Sanja nam je otkrila koliko se mučila oko naslova koji će poneti njen prvenac, da li je poželjno da ga pročitaju i muškarci, te kako je njen suprug reagovao nakon nekoliko pročitanih stranica.

Katarina Radivojević posle godinu dana otkrila veliku tajnu serije "Ubice moga oca"! (VIDEO)

  • Šta je zapravo tvoja mera sreće?
  •  

 

- Pre svega, kada je reč o knjizi "Moja mera sreće", nije ni malo lako bilo da odredimo koji ćemo naslov staviti. Razmišljali smo se između toga da li da bude naslov "Da je samo početak", u smislu kada počne bračni život, tada počinje i život za jednu ženu koja voli, a onda smo shvatili da sve ono o čemu sam ja ovde pisala se tiče pre svega sreće. To pričam i u "Magazinu In" i ti ćeš se složiti, a i vaši gledaoci i čitaoci da smo svi mi srećni u životu u zavisnosti od toga koliko imamo ljubavi. Da li u muško-ženskim odnosima, da li u roditeljstvu, da li prema poslu koji volimo... I na osnovu toga ili patiš, ili se osećaš voljenim, ili si nevoljen, ili razmišljaš da li će te iko voleti kao što te je taj bivši voleo... Dakle, sve se nekako vrti oko te ljubavi i oko te sreće i moram da ti kažem da je ovo pre svega moja iskrena ispovest, možda po malo surova, ali i vrlo poetična. I oni koji su imali priliku da ovu knjigu prelistaju od kada je stigla u magacine izdavačke kuće, a to je bila juče ujutru, do 22. ujutru kada će biti na svim kioscima i knjižarama u regionu, su bili najviše iznenađeni tom mojom iskrenošću, koja je u nekim trenucima zaista možda i surova, i tiče se svih onih tema kojima sam se bavila u "Magazinu In", a bavim se i u ovoj knjizi.

  • Kako si sebe naterala da kažeš istinu, ako znaš da će to biti vodič i novinarima, da spoznaju pravu Sanju Marinković? Tokom svih godina nisi previše pričala o svom privatnom životu.
  •  

 

- Nikada moja intima nije bila cena za moj uspeh i za moju popularnost, i to će tako i ostati. Ali, opet, s druge strane, niko ko je sedeo do mene u studiju, pa verovatno i prekoputa tebe, nije bezgrešan. Nije na neki način dodirnut izdajom, nije na neki način grešio, ne mora samo u ljubavi, može i u životu... Pa tako ni ja. Te neke mali i velike istine koje postoje u ovoj knjizi su istine svakog od nas. Svaka od nas je bila do ušiju zaljubljena, pa je muškarac ostavljao, pa je imala temperaturu ne zbog poslovnog napora nego zbog ljubavnih jada. Sve smo imale u životu situaciju da smo kuvale ručak jednom muškarcu, a mislile na drugog muškarca, da smo bile varljive, možda i prevarene, da sve imamo želju da ostarimo, a da ostanemo mlade. Sve smo želele da uđemo u aferu sa muškarcem koji slovi za onog "vikend muškarca", a sanjale smo da to bude muškarca za ceo život.

  • Kako reaguje tvoj suprug na sve to?
  •  

 

- Da ti kažem, postoji život i pre supruga. Ja ipak imam 43 godine, u braku sam od 2011. (smeh) To je, ipak, samo jedan mali segment mog života. On se negde šali, i smeje se, i kaže... Pročitao je prva dva poglavlja i rekao: "Ja ovo više ne čitam". (smeh) Ali, nisu oni ništa iznenađeni. Svi oni znaju moj život. I moje prijateljice i moja snaja i moje saradnice... Ali, ja bih pre svega volela da žene koje su dovoljno hrabre da sebi priznaju da su želele nešto više od života, pročitaju ovu knjigu. Verujem da će možda na osnovu moje ispovesti i na osnovu priča ličnosti koje su sedele u mom studiju u poslednjih 17 godina, a koje su mi bile inspiracija, i njima dati odgovor na pitanje kako živeti po meri svojih želja, a ne tuđih.

  • Mogu li muškarci da pročitaju tu knjigu?
  •  

 

- Naravno! Ja isto mislim da će pre svega biti interesantno, jer ima mnogo ispovesti muškaraca. Možda su najveći broj nekih dijaloga i razmišljanja o ženama dali upravo muškarci. To je nama ženama najvažnije, a sa druge strane, su mnoge pametne žene ispričale svoje ispovesti koje će biti iskustvo i muškarcima kako da se ophode prema njima, ukoliko žele da ona bude srećna. I ovo je pre svega priča kako se moja mere sreće menjala od mojih devojačkih dana kada sam imala te devojačke iluzije, do danas kada ima 43 godine i kada sam jedna zrela žena. Tako da je knjiga namenjena svima. Ja se ne stidim svojih godina. Kako što kaže Ljilja Blagojević, a ja sam je ovde citirala: "Najlepše su godine one u kojima se trenutno nalaziš. Samo je važno da ih prihvatiš i da se u skladu sa njima i ponašaš." Ni mladost ni lepotu nije lako živeti.

Foto: Dejan Miličević

  • Dok si gledala tih 17 godina svoje karijere i sve te izjave, o čemu si razmišljala? Da li više o tome šta su gosti pričali u tvojoj emisiji, ili si ipak više bacala oko na sebe? (smeh)
  •  

 

- Nisam gledala, moja novinarka je napravila jedan stori editing i sve je to prekucala. Bilo je mnogo emisija i mnogo citata, ja sam se pre svega smejala sebi koliko sam bila naivna kada sam bila devojka, a koliko sada drugačije i postavljam pitanja i drugačije posmatram život, što naravno ide i sa iskustvom. Ali, isto tako sam bila i ponosna kada sam shvatila ko je sve sedeo preko puta mene i ko je pričao i o patnji i o ljubavi i o poljupcima... To je bio i pokojni Brana Crnčević, i pokojni Ljubiša Samardžić, i pokojni Bata Živojinović... Njihove priče o ženama i o ljubavi su bile jedne od najlepših. Naravno Milomir Marić, koji je moj najdraži gost kada je reč o muškarcima, on to dobro zna, i koji na njih uvek deluje prosvetiteljski, on uvek iznenadi nekim novim stavom da bi nas malo intrigirao, da bi bio po malo provokativan, ali uvek je govorio celu istinu.

Foto: Promo

  • Čija misao te je posebno podstakla na razmišljanje?
  •  

 

- Baš njegova, gde je rekao: "Žene su na ovim prostorima neumoljive, one vole razbojnike i bitange i najlepše se udaju za najveće vucibatine". Onda sam rekla "okej, hajde da vidimo da li je to zaista tako". Ali, moram da ti kažem, bila mi je isto tako interesantna i ispovest Svetlane Cece Ražnatović koja je rekla: "Ne znam šta je problem, ili su to godine ili ja loše izgledam, ali mislim da je pre svega tajna u tome da ne želim da jeftino prodam svoju slobodu". I ja smatram da ni jedna žena ne treba jeftino da proda svoju slobodu, bilo kome, samo za čašicu ljubavi. Ima tu mnogo ispovesti koje su meni bile vrlo inspirativne - rekla je Sanja za Telegraf.

Pogledajte kompletan intervju i prezanimljiv razgovor sa omiljenom voditeljkom zabavne emisije na ovim prostorima:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    22. novembar 2017 | 13:10

    Koga bre briga za nju nebitna i dosadna i iritantna osoba

  • Djoka

    22. novembar 2017 | 14:22

    Ko sve danas ne piše knjige, moraću i ja da napišem jednu!

  • Ona

    22. novembar 2017 | 19:52

    Sjajna recenica da ne zelim jeftino da prodam slobodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA