BRITANIJA SLAVI: Kejt Midlton rodila dečaka (FOTO) (VIDEO)

Najmlađi član britanske kraljevske porodice na svet je stigao u Londonu oko 16:24 po lokalnom vremenu. Dečak je težak 3.790 grama

  • 13

Supruga britanskog princa Vilijama, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, porodila se u bolnici "Sent Meri" u Londonu i na svet donela dečaka.

Nakon višemesečne euforije koja je u Velikoj Britaniji nastala čim su se pojavile indcije o Kejtinoj trudnoći, a koja je eskalirala u prethodnih nekoliko dana, ta zemlja dobila je najmlađeg člana kraljevske porodice. Kejt se porodila oko 16.24 časova po lokalnom vremenu, a uz nju je, osim supruga, bila i majka. Zdrav dečak, koga je Kejt donela na svet težak je 3.790 grama.

Vojvotkinja je u bolnicu "Sent Meri" primljena jutros oko 9 časova, a sam porođaj je trajao nekoliko sati.

Podsećamo, informacija o Kejtinoj trudnoći stigla je početkom decembra 2012. godine. Vrlo brzo, Britanci su počeli da se klade na to kog pola će biti beba, kako će se zvati pa čak i na to da li će se, pre svog osamnaestog rođendana, pojaviti na naslovnoj strani magazina "Vog". Kada je o imenu bebe reč, iz Britanije je stigla i informacija da je kraljica Elizabeta II, koja ima pravo da odluči o imenu bebe, zabranila princu Vilijamu da, ukoliko Kejt rodi devojčicu, detetu daju ime Dajana.

Radost Britanaca zbog vesti o "kraljevskoj bebi" pomutila je afera oko samoubistva medicinske sestre koja je voditeljima jednog australijskog radija nehotice dala informacije o zdravstvenom stanju Kejt Midlton.

Ubrzo, sa britanskog dvora stigla je pomalo iznenađujuća vest: kraljica Elizabeta II promenila je pravilo iz 1917. godine, po kom samo samo muška deca mogu nositi titulu prinčeva, pa će ubuduće sva deca princa Vilijama biti tretirana na isti način.

Nekoliko nedelja kasnije postalo je jasno da kraljica ovu odluku nije donela slučajno. Naime, primajući plišanog medu od jedne gospođe, tokom posete Grimsbiju, Kejt Midlotn je rekla: "Hvala, uzeću ga za svoju će... ", čime je tada svet navela na pomisao da čeka devojčicu.

Princ Vilijam i Kejt Midlton jedno drugom su se na ljubav zakleli  29. aprila 2011. godine, a ceremonija njihovog venčanja jedna je od najlepših i najraskošnijih ikada održanih.

"Da" je usledilo nakon veze duge deset godina, zbog čega su mediji u Britaniji za vojvotkinju smislili podsmešljiv nadimak "čekajuća Kejti" (Waity Katie), koji je ponovo "oživeo" tokom vikenda, kada su oči planete bile uprte ka porodilištu u kom se Kejt porađala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mufljuz

    22. jul 2013 | 22:26

    Taj mali ce za 20 tak godina bacati bombe..

  • to sam ja

    22. jul 2013 | 21:47

    Čestitam ja njima :-) al ga ova baba uvijek zasere ta će zivit sto godina ona će odlučiti kako će ime dat ma mamu joj svi znaju da ona ima prste u smrti diane

  • LastHope

    22. jul 2013 | 22:44

    Da pustimo mi Velju da ''nagna'' babu? Da izbije djavola jeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA