Pet sitnica koje mogu da unište vezu

Iako većina veza puca zbog krupnih problema poput prevare, nije zanemarljiv ni broj onih koji pucaju zbog totalnih gluposti

  • 20

Raspon razloga zbog kojih parovi raskidaju je zaista velik, ali se ljudima nekako čini da su uvek krupne stvari presudne. Međutim, greše, jer vezu i te kako mogu da unište i neke sitnice. Gomilanje naizgled nebitnih problema i njihovo stavljanje pod tepih neretko dovodi do nesuglasica u vezi, sve većeg neslaganja i na kraju pucanja po svim šavovima.

A evo i koje bi sitnice trebalo odmah u hodu rešavati kako biste očuvali kvalitetan odnos sa partnerom.

Nedostatak pažnje

Kad partneru ne posvećujete dovoljno pažnje, ostavljate utisak da niste previše zainteresovani. Partner će to jedno vreme tolerisati, ali vrlo je verovatno da će s vremenom početi identično da se ponaša, zbog čega će doći do zahlađenja odnosa.

Stvari iz prošlosti

Vraćanje na teme iz prošlosti takođe dovodi do gubitka bliskosti. Svaka sledeća svađa sa sobom će povući i uspomene na one prethodne, što je dvostruka opasnost za vaš odnos. Rešavajte probleme na vreme i do kraja, kako biste izbegli ovakve stvari.

Nametanje pravila


Na početku partner popušta, verujući da će se stvari s vremenom ublažiti. Ali kada shvati da od promene nema ništa, počinje da ludi. Nekad će partner biti u pravu, nekada vi. Što pre prihvatite činjenicu da ne može samo jedan uvek da bude u pravu, sve će biti lakše. Kompromis je najbolje rešenje, potrudite se da ga nađete.

Upadanje u reč

Iako često prilikom upadanja u reč nemate loše namere, ova navika i te kako zna da frustrira, posebno pred drugim ljudima. Čak i ako se ne slažete sa onim što govori, pustite partnera da završi. Osim što je to pristojno, ostavićete utisak da je i njegovo mišljenje važno.

Fizičko zapuštanje

Svako doba veze ima svoje čari, ali pripazite pritom da ne upadnete u rutinu, koja često zna da deprimira. Potrudite se jedno oko drugoga, zavodite se i pokažite da još uvek imate motiva za trud oko onog drugog. Ne želite da postanete prijatelji ili cimeri? Znate šta vam je činiti.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    22. decembar 2013 | 02:04

    Pricaju o meni...ne znaju pa lazu... Al' ostati ce pjesme...istinu da kazu... Od milijun zena, prijatelji moji... Ja bas volim onu ...koja ne postoji...

  • A L E K S A N D A R...80

    19. decembar 2013 | 14:25

    sve mogu da je uniste.. dajte 5 koje mogu da sacuvaju???

  • Ko je ljubomoran

    19. decembar 2013 | 23:56

    Pitam se dal su Fuj i Zorica jedna te ista osoba?!? Zasto ti bodu oci njih dvoje? Ako je njima lepo nek im je sa srecom! Al ih nesto nema u zadnje vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA