Sterling nosi Liverpul ka peharu, Everton razbio Junajted! (VIDEO)

Mladi reprezentativac Engleske je posle pogotka Mančester Sitiju dao dva komada "kanarincima" za deveti uzastopni trijumf svog tima i korak bliže šampionskom trofeju

  • 0

Sada je već jasno! Fudbaleri Liverpula se posle pobede nad Noričom 3:2 nalaze na samo nekoliko koraka od dugo čekane titule šampiona Premijer lige. "Crveni" su što bi se reklo materijalizovali kiks Čelsija protiv Sanderlenda i sada imaju pet bodova prednosti uoči poslednja tri kola.

Kakav je potez Brendan Rodžers napravio pružanjem prilike u nekoliko poslednjih kola mladom Rahimu Sterlingu koji bi mu mogao doneti šampionski trofej. Posle samo 11. minuta igre na semaforu je pisalo 2:o za goste iz grada na obali. Upravo pomenuti Sterling je u 4. minutu doneo prednost svom timu.

Samo sedam minuta kasnije najbolji strelac najjačeg ranga takmičenja u Engleskoj Luis Suarez je duplirao vođstvo svog tima, svojim 30. pogotkom u šampionatu. Inače Urugvajac je tek sedmi igrač koji je uspeo u jednoj sezoni da postigne 30 golova u Premijer ligi.

Da stvari ne budu baš toliko rešene pobrinuo se Huper koji je početkom drugog poluvremena smanjio na 2:1, ali je Sterling svoj drugim pogotkom na meču vratio dva gola razlike u 62. minutu. Snodgras je pogodio u 78. za novo smanjenje rezultata i neizvesnost u poslednjih deset minuta, ali su "redsi" uspeli da izdrže i sačuvaju pobedu koja ih približava tituli.

Iako su fudbaleri Arsenala tokom sezone bili lideri Premijer lige i među glavnim kandidatima za šampionsku titulu, u poslednjih nekoliko kola vodiće veliku borbu za poziciju koja vodi u kvalifikacije u Ligu šampiona! Timu Arsena Vengera na tom putu dosta će značiti ubedljiva pobeda na gostovanju u Halu sa 3:0, ali će do kraja šampionata morati da ostvare sve pobede ukoliko žele da se plasiraju u najjače fudbalsko takmičenje, jer ih Everton prati u stopu!

Do trijumfa, drugog u nizu, "topdžije" su stigle zahvaljujući dvostrukom strelcu Lukašu Podolskom, kao i Aronu Remziju koji je postigao gol za vođstvo.

Fudbaleri Mančester Junajteda izgubili su u Liverpulu od Evertona sa 2:0 u meču 35. kola Premijer lige i ostali bez šansi da osvoje mesto koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.

Junajted, tri kola pre kraja, ima 13 bodova manje i meč manje od četvrtoplasiranog Arsenala, koji se nalazi na poziciji dovoljnoj za plasman u kvalifikacije za LŠ.

To je prvi put od sezone 1995/1996 da slavni klub sa Old Traforda neće nastupiti u elitnom evropskom takmičenju. U pomenutoj sezoni Junajted je igrao u tadašnjem Kupu UEFA, a kako trenutno igraju, "đavoli" će teško i do mesta u Ligi Evrope na jesen.

Everton je pitanje pobednika na današnjem meču rešio već u prvom poluvremenu. U 28. minutu Lejton Bejns je pogodio sa "bele tačke", a trijumf domaćina potvrdio je Kevin Miraljas u 43. minutu.

Ekipi Dejvida Mojesa, koji je do prošlog leta vodio baš Everton, ovo je drugi poraz od liverpulskog kluba u sezoni.

Premijer liga 35. kolo:

Subota:

Totenhem – Fulam 3:1

Aston Vila – Sautempton 0:0

Kardif – Stouk 1:1

Njukasl – Svonsi 1:2

Vest Hem – Kristal Palas 0:1

Čelsi – Sanderlend 1:2

Nedelja:

Norič – Liverpul 2:3

(Huper 54, Snodgras 78 - Sterling 4, 62, Suarez 11)

Hal – Arsenal 0:3

(Remzi 31, Podolski 45, 54)

Everton – Mančester Junajted 2:0

(Bejns 28. penal, Miraljas 43)

Ponedeljak:

Mančester Siti – VBA 21.00

Tabela: Liverpul 80, Čelsi 75, Mančester Siti 71(-2), Arsenal 70, Everton 69, Totenhem 63 ……Kardif 31, Fulam 30, Sanderlend 26 (-1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA