Majami krenuo pobedom, brade nisu pomogle Hardenu i Hjustonu! (VIDEO) (FOTO)

Na početku plejof serija poveli šampion, San Antonio, Portland i Vašington

  • 1

Šampion grca, ali je pobedniči započeo put ka odbrani titule šampiona.

Majami je žilavi Šarlot pred 19,640 navijača slomio zahvaljujući tandemu Lebron Džejms - Dvejn Vejd, koji je postigao ukupno 50 od 99 poena (27 i 23).

Iako trener Hita Erik Spoelstra nije bio zadovoljan igrom svog tima protiv sedmog tima Istočne konferencije, jasno je da imponuje činjenica da njegov tim sada ima 17 VEZANIH POBEDA protiv Bobketsa, što je rekord za apsolutni respekt.

Goste iz Šarlota predvodio je Kemba Voker sa 20 poena, ali nije bio dovoljan da se u poslednjoj četvrtini ekipa primakne ozbiljnije favoritu sa Floride.

Ekipa San Antonija uspešno je započela plej-of NBA lige! U prvom meču serije tim Grega Popovića bio je bolji od Dalasa sa 90:85!

Meveriksi će možda žaliti za ovim mečom, na kraju serije, jer su imali prednost od 81:71 u poslednjoj deonici kada je usledila serija Sparsa od 19:4!

Najefikasniji kod pobednika bili su Tim Dankan sa 27 poena, Toni Parker je dodao 21, a Manu Đinobili 17.

Sa druge strane Devin Heris je zabeležio 19 poena, a  Novicki, Elis i Rajt su dodali po 11.

Dva velika brejka su napravili Vašington i Portland u prvim mečevima, izenađujuće dobar start gostiju se nastavio.

Posle Golden Stejta u Los Anđelesu protiv Klipersa, atlante u Indijanapolisu i Bruklina u Torontu brejk su napravila još dva tima.

Navijači Portalnda bi trebalo da zahvale neverovatnoj partiji Lamarkusa Oldridža, koji je sa 46 poena potpuno dominirao nad rivalom, a imao je i 18 skokova.

Cela strartna petorka Blejzersa je bila fantastična, pogledajte samo učinak ostale četvorice: Batum 14, Lopez 6, Lilard 31, Metjus 18.

Istina, meč je rešen u produžetku, gde je gost imao više živaca, krunisavši ono što je uspeo u poslednjoj četvrtini - da se vrati iz mrtvih.

Hjuston je imao plus 13 (86:73) 10 minuta pre kraja i uspeo da u neizvesnoj završnici dozvoli produžetak. Oldridž je dve sekunde pre kraja doneo dodatni period u kojem je zablistao gost iako je Hjuston poenima Džeremija Lina imao 112:106. Ponovo je nestabilnost u finišu došla do izražaja, ovog puta konačno.

Odluka je pala sa slobodnih bacanja Damijana Lilarda i Džoela Frilenda, dok su domaći neuspešno pokušavali u napadu, zaključno sa šutem za dva poena Džejmsa Hardena (27 poena) dve sekunde pre kraja.

Navijači koji su veštačkim bradama pokušali da stave do znanja Hardenu koliko im znači nisu kraj dočekali u očekivanom raspoloženju.

Konačno, Vašington je prvi plejof od sezone 2007/2008 počeo tako da bi navijači iz prestonice SAD mogli da se nadaju prvom prolasku u drugu rundu Istoka još od sezone 1981/1982. kada je ekipa eliminisana u polufinalu konferencije.

Iznenađujućem slavlju u Čikagu od 102:93 najviše je doprinelo kako je igrala cela startna petorka "čarobnjaka" tokom meča: Ilario 24, Ariza 18, Gortat 15, Vol 16 i Bil 13 jasno ukazuje da ovaj tim u doigravanju neće činiti samo plejmejker Džon Vol, zbog kojeg je tima znao itekako da trpi.

Kad na to dodamo da je Čikago imao sve užasne mute koji su ga krasili tokom ligaškog dela, jasno je da će ovaj par imati možda i najneizvesniju seriju svih mečeva.

NBA liga, rezultati plej-ofa:

San Antonio - Dalas 90:85 (1-0 serija)

Majami - Šarlot 99:88 (1-0)

Čikago - Vašington 93:102 (0-1)

Hjuston - Portland 120:122 produžetak (0-1)

Ponedeljak na utorak

Oklahoma - Memfis (1-0)

L.A. Klipers - Golden Stejt (0-1)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA