Januzaj izabrao Belgiju!

Fudbaler Mančester junajteda imao je ponude od nekoliko nacionalnih saveza da igra za njihovu selekciju, a na kraju se odlučio za državu u kojoj je rođen

  • 2

Ni Engleska, ni Turska, ni Albanija, već Belgija! Adnan Januzaj odlučio je da igra za reprezentaciju Belgije, potvrdio je belgijski selektor Mark Vilmots.

Talentovani 19. godišnji napadač, čiji su roditelji Albanci iz Istoka na Kosovu i Metohiji, imao je pravo da igra za više nacionalnih timova, uključujući Belgiju, Albaniju, Srbiju, Englesku, kao i kosovsku reprezentaciju.

- Dobio sam zvanična uveravanja da će Adnan Januzaj do kraja karijere uvek biti na raspolaganju nacionalnoj reprezentaciji Belgije - napisao je Vilmots na svom Tviter profilu.

Januzaj je rođen u Briselu i kao dečak karijeru je počeo u istoimenom klubu. Kasnije je prešao u Anderleht, a od 2013. igra za Mančester Junajted u čijem je dresu do sada odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.

Novopečeni član nacionalnog tima Belgije imaće priliku da u junu igra na Svetskom prvenstvu u Brazilu gde se "crveni đavoli" nalaze u H grupi sa Alžirom, Rusijom i Južnom Korejom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA