Posle 29 golova napadački tandem Zvezde na prodaju!

Kako sada stvari stoje veliki su izgledi da će Dragan Mrđa i Abiola Dauda na leto napustiti Marakanu u slučaju dobre ponude

  • 10

Titula još nije osvojena jer se meč protiv OFK Beograda odložio zbog vanredne situacije, ali su u Crvenoj zvezdi već krenuli planovi o rekonstrukciji tima za narednu sezonu. Crveno-bele od šampionskog pehara dele samo tri boda i svi su izgledi da će se ona preseliti na Marakanu, čime bi se obezbedile i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Međutim, poznato je da je Zvezda u velikom finansijskom problemu i da evrolicenca još nije obezbeđenja zbog dugovanja. Stoga će prodaja igrača biti jedan od glavnih prioriteta u letnjem prelaznom roku, a kako ''Sport'' saznaje na spisku onih koji mogu da idu nalaze se i ubitačni napadački tandem Abiola Dauda-Dragan Mrđa.

Njih dvojica su ove sezone u JSl postigli ukupno 29 golova. Mrđa 18, a Dauda 11, te i ne čudi interesovanje stranih klubova za Zvezdine napadače. Srbin se nalazi na meti klubova iz Italije, Kine i Turske i klub mu neće praviti probleme ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća.

Mrđina trenutna cena iznosi oko 800.000 evra, ali veruje se da bi Zvezda mogla da izvuče i više zbog toga što je najbolji strelac lige, a igra i u vrhunskoj formi. Ugovor ima do leta 2015. godine.

S druge strane Dauda nije mnogo igrao ovog proleća zbog povrede koju vuče od meča sa Spartakom u Subotici. Nigerijac ima još šest meseci ugovora i sva je prilika da će napustiti Marakanu. Turski Genčler je letos nudio oko 800.000, ali je Zvezda odbila ponudu.

Ukoliko crveno-beli prodaju Mrđu i Daudu u fokusu će biti aganžovanje kvalitetnog stranca, navodi ''Sport'', a šansu bi trebalo da dobije i mladi Luka Jović, uz već starosedeoca Đorđa Rakića.

Podsetimo, Zvezda bi na leto mogla da ostane i bez Nejca Pečnika za čije usluge je zainteresovan bugarski Botev iz Plovdiva, dok na vrata Marakane kucaju Babović i Regan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    16. maj 2014 | 10:46

    Dobice za njih dvojicu zajedno 1% koliko smo mi dobili od Lazara Markovica,ili 10% od Mitrovog transfera...toliko o tome ko je najveca Institucija na ovim prostorima...pecurkanci samo se slatko smejem odlaganju vaseg lokot,lanac,katanac kraja ! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Partybreaker

    16. maj 2014 | 11:23

    Hvala bogu da ode ovaj mrdja...a vrati se onaj klinac mihajlovic... Dauda moze I da ostane.

  • Dejan

    16. maj 2014 | 11:07

    Ne Dragana!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA