Turci vodili na poluvremenu protiv Amerikanaca, a onda su NBA zvezde pokazale ko je glavni na terenu! (VIDEO)

Selekcije Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Španije zabeležile su i drugu pobedu na Mundobasketu

  • 0

Selekcija Turske namučila je Sjedinjene Američke Države u drugom kolu grupne faze na Mundobasketu, domaći tim je preslišao slabašne Egipćane, dok je Brazil savladao Iran.

Zvezde američkog tima verovatno nisu očekivale žestok otpor Turske, koja je na poluvremenu meča vodila sa pet poena - 40:35. Izabranici Majka Križevskog tek su u nastavku meča uspeli da zaigraju brže, sa više kontranapada i na kraju ubedljivo slave sa 98:77.

Kenet Farid je bio najefikasnniji igrač meča sa 22 poena, Entoni Dejvis je postigao 19 poena, a Džejms Harden 14 poena. U redovima Turske Čenk Akjol je ubacio 12 poena, a po 9 su dali Guler, Preldžić i Savaš.

U druga dva meča grupe u kojoj se nalazi i Srbija, Španija je slavila protiv Egipta 91:54. Najzaslužniji za trijumf od čak 37 poena razlike bili su Serž Ibaka sa 18 poena, Fernandes sa 14 i Pau Gasol sa 12, dok je za Egipćane El Gamal postigao 16 poena.

Brazlci su posle pobede protiv Francuza ostvarili trijumf protiv Irana sa 79:50. U četi Rubena Manjana svih 12 igrača su se upisala u listu strelaca,a dvocifreni su bili samo Garsija sa 12 poena i Leandro Barbosa sa 11 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA