ŠTIMAC ZA TELEGRAF: Morao sam da zakucam Amerikance! Medalja je za buduće dete! (VIDEO)

Srećan sam što smo taj trijumf podelili sa ljudima u Sribiji, suvišno je pričati koliko mi to znači, a mislim da još nisam svestan svega. Mogu da kažem da sam ostvaren kao sportista: igrao sam u Zvezdi, obukao sam reprezentativni dres i imam medalju sa Svetskog prvenstva! Šta će mi više?!

  • 3

Srebro na Mundobasketu u Španiji jasan je dokaz da je uspeh rezultat dobre timske, a ne igre pojedinca, pa su upravo zbog toga, svi igrači našeg nacionalnog tima dočekani s podjednakim oduševljenjem na platou ispred Skupštine.

Neki su omiljeni zbog šuta sa distance, neki zbog igre pod obručem, a ima i onih koji su cenjeni zbog svoje požrtvovanosti i borbenosti, kao Vladimir Štimac.

U proseku je na Prvenstvu igrao osam minuta i postizao četiri poena za to vreme, a javnost je posebno oduševljena njegovim, sad već čuvenim, zakucavanjem u finalu protiv Amerike.

- Još me drži taj osećaj! Iako nisam sklon zakucavanju i pokazivanju snage na taj način, u duelu sa Amerikancima sam morao to da uradim, kad sam već imao priliku! Radovao sam se kao dete, a to je bio način da bar na trenutak pokažemo da smo vredni finala i medalje - priča Vladimir, još pod utiskom.

- Srećan sam što smo taj trijumf podelili sa ljudima u Sribiji, suvišno je pričati koliko mi to znači, a mislim da još nisam svestan svega. Mogu da kažem da sam ostvaren kao sportista: igrao sam u Zvezdi, obukao sam reprezentativni dres i imam medalju sa Svetskog prvenstva! Šta će mi više?!

Pričajući o Španiji, Štimac je jedan momenat posebno izdvojio:

- Sećam se trenutka u polufinalu sa Francuskom kada je Marko Simonović šutirao slobodna bacanja. Nisam mogao da sedim na klupi, pa sam čučnuo, dlanovima prekrio lice i mislio: ako sad ne umrem, nikad neću. Ono je bio stravičan momenat, lomilo se da li ćemo u finale. Kad sam ono preživeo, preživeću sve - priča centar reprezntacije iskreno, u svom stilu.

Jesu li Amerikanci toliko dominantni?

- Oni su kao vanzemaljci! Ne mislim da su baš toliko bolji od nas, ali u tom meču su sve pogađali, svaki šut je ulazio u koš. Međutim, nije mi žao što nismo osvojili zlato, jer smo pokazali kakav smo tim! Mi nemamo zvezde kao oni, ali smo kao ekipa savršeni!

Ipak, pitamo  da li kod nas u timu postoje manje grupe, ko se sa kim više druži, bolje slaže?

- Klanovi i grupice ne postoje - odsečno će Štimac- da je tako niša ne bismo uradili! Koliko smo homogeni, vidi se na terenu! Posle svake utakmice, pobede, poraza, značajnog poena, radovali smo se i skakali, bez obzira na to ko je dao koš. To nema nijedna reprezentacija!

Ispraćeni bez mnogo pompe, osporavani, uz prethodne sumnje u trenerske sposobnosti Saše Đorževića i otkaze, Vladimir priznaje da srebro zaista ima zlatnu vrednost:

- Takvi su ljudi kod nas, dovoljan je jedan promašaj ili poraz da sav dotadašnji uspeh padne u vodu, i najlakše im je da pričaju. Međutim, mi smo u timu bili inadžije, to je isto osobina Srba - kad ti kažu da ne možeš, a ti onda još jače radi da ih demantuješ!

Štimac je priznao da je poslednjih meseci, od kada se priključio reprezentaciji, mnogo aktivniji na društvenim mrežama, jer jednostavno, dosta toga ima da kaže javnosti. Jedan od tvitova je posebno zapamćen, jer košarkaš pominje nerođenog sina.

- Jeste, napisao sam to, jer ovaj veliki uspeh posvećujem detetu koje ću imati jednog dana - otkriva novi centar Bajerna iz Minhena, koji će se još ove nedelje početi da trenira sa klubom.

- Drago mi je što nas je moj novi trener Svetislav Pešić podržavao od početka. Mnogo ga poštujem još od kada je bio u Zvezdi. Poznat mi je rad sa njim, tako da očekujem naporne, kvalitetne treninge, koji će mi pomoći da nastavi da napredujem. Takođe, voleo bih da Bajern kao klub na evropskom nivou, napravi rezultat kao što je naša reprezentacija postigla na svetskom- optimističan je Vadimir Štimac.

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stimara

    19. septembar 2014 | 23:57

    Stime ti si moralni pobednik...:)

  • Rogi

    20. septembar 2014 | 08:50

    Simpa dečko, ima veliko srce! Gooooo Shtimara!

  • Milance

    20. septembar 2014 | 18:06

    Dobar decko, daje odlicnu podrsku sa klupe, ali mislim da nece bas cesto biti medju prvih dvanest, jednostavno realnost je da ima boljih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA