Sam dolazak za Partizan u Grčku je istorijski! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju utakmicu grupne faze Lige Evrope protiv Asterasa iz Tripolisa*Ovo će biti prvi put da će crno-beli gostovati u jednoj zvaničnoj međunarodnoj utakmici grčkoj ekipi

  • 3

Novi evropski izazov nalazi se pred fudbalerima Partizana. Posle dvonedeljne pauze crno-beli će ponovo odigrati utakmicu u okviru grupne faze Lige Evrope, a protivnik će im biti grčki Asteras. Ovaj meč je na programu u četvrtak od 21.05, a ova utakmica će na neki način biti istorijska za crno-bele.

Naime, klub iz Humske nikada nije odigrao utakmicu u međunarodnim takmičenjima sa grčkom ekipom, a da se ta utakmica igrala u Grčkoj. Crno-beli su se do sada samo jednom u Evropi susreli sa grčkim timovima, a bilo je u to sezoni 2004/2005.

Tada je Partizana u okviru grupne faze UEFA Kupa na stadionu u Humskoj ugostio Egaleo i savladao ga rezultatom 4:0. Interesantno je da tada jedan od četiri pogodaka postigao kapiten Partizana, Saša Ilić, koji se i sada nalazi u timu "Parnog valjka".

Kada smo se već dotakli zanimljviih podataka, evo iz kojih zemalja dolaze klubovi sa kojima je Partizan odigrao najviše utakmica. To su Engleska i Nemačka. Tokom svoje istorije crno-beli su po 15 puta odmerili snage sa timovima iz ovih zemalja.

Nemački klubovi su Verder iz Bremena, Dinamo Drezden, Dinamo Berlin, Keln, Borusija Mehengladbah, Bajern Minhen, Štutgart, dok su engleski timovi Mančester junajted, Lids, KPR, Njukasl, Midlzbro, Arsenal i Totenhem. Posle Engleske i Nemačke, dolaze klubovi iz Italije, sa kojima su crno-beli odigrali 14 utakmica, zatim Portugal sa 12 i Španija sa 11. Klubovi iz Rumunije i Bugarske su deset puta odmerili snage sa jedinim srpskim predstavnikom u evropskim takmičenjima ove sezone.

Broj utakmica Partizana u Evropi sa klubovima iz:

Engleska 15

Nemačka 15

Italija 14

Portugal 12

Španija 11

Rumunija 10

Bugarska 10

Francuska 9

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA