Da li će Miki Maus i Paja Patak doneti sreću Saletovim Orlovima?

Žreb grupa za Evrobasket 2015. godine biće održan u Diznilendu, u Parizu, a jedna od reprezentacija koje će se naći na njemu biće i Srbija

  • 0

Žreb grupa Evropsko za košarkaše 2015. godine biće održan 8. decembra u Diznilendu u Parizu, objavila je FIBA Evropa.

Na mestu koje je jedno od najpoznatijih evropskih atrakcija žrebom će 24 nacionalna tima biti razvrstana u četiri grupe sa po šest ekipa.

Kontinentalni šampionat od 5. do 20 septembra sledeće godine biće kvalifikakciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru. Finalisti će izboriti direktno učešće na OI, dok će četiri reprezentacije koje se plasiraju od 3. do 6. mesta igrati kvalifikacije za Rio.

Prvenstvo Evrope za košarkaše 2015. biće održano u Nemačkoj, Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj i to će biti prvi put u 80. godišnjoj istoriji da se šampionat održava u četiri zemlje. Utakmice grupne faze EP igraće se u Berlinu, Monpeljeu, Rigi i Zagrebu, a nokaut faza i završni deo u Lilu.

Pre žreba za evropsko prvenstvo košarkaša u Budimpešti će 29. novembra biti održan i žreb grupa za šampionat košarkašica, gde će 20 selekcija biti razvrstano u četiri grupe sa po pet timova. Prvenstvo Evrope za košarkašice na programu je od 11. do 28. juna 2015. u Mađarskoj i Rumuniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA