Turci odaju poštu ubijenom navijaču: Minut ćutanja na meču Galatasaraj - Bešiktaš!

Sve utakmice turske košarkaške lige ovog vikenda započeće minutom ćutanja, a videćemo kakve će reakcije biti kada on bude održan na meču između Galatasaraja i Bešiktaša

  • 3

Predsednik FIBA Evrope Turgaj Demirel je u subotu lično izjavio saučešće prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću zbog ubistva navijača crveno-belih u Istanbulu, Marka Ivkovića, a onda je od čelnika turske košarkaške lige zatražio da svi mečevi ovog vikenda počnu sa minutom ćutanja u slavu ubijenog mladića.

Njegov zahtev je prihvaćen od strane rukovodstva Košarkaškog saveza Turske koji je odlučio da na taj način oda poštu srpskom navijaču, koji je ubijen nožem pred početak meča između srpskog kluba i Galatasaraja. Turska federacija je izdala i saopštenje kojim je izrazila najdublje saučešće porodici Marka Ivkovića.

- Duboko žalimo zbog smrti građanina Srbije Marka Ivkovića pred početak meča Evrolige između Zvezde i Galatasaraja. Duboko saučešće upućujemo porodici i voljenima Marka Ivkovića, kao i Crvenoj zvezdi, njenim navijačima i srpskom narodu. Ističemo da osuđujemo svaki oblik nasilja, jer je ono u poptunosti neprihvatljivo i uništava osnovne vrednosti sporta - navodi se u saopštenju.

Minut ćutanja bi trebalo da bude održan i na utakmici između Galatasaraja i Bešiktaša koji počinje u 20 časova, a videćemo kako će reagovati na to navijači Galatasaraja koji su izvršili ovaj stravični zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutinac

    23. novembar 2014 | 15:25

    Bravo. Turci vi niste kao nasa braca grci svaka cast

  • :

    23. novembar 2014 | 18:41

    Ne volim ih mnogo, ali respekt za to!

  • cuca

    24. novembar 2014 | 00:03

    Mnogo toga bi moglo da se kaze ali ne vredi u ovom trenutku...vreme ne mozemo da vratimo.Ajde onda bar da pohvalimo ovaj gest...budimo ljudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA