Krletova petorka snova ima jednog Hrvata!

Kapiten Srbije je potvrdio da se definitvno oprostio od nacionalnog tima i najavio ko bi mogao da ga nasledi u reprezentaciji

  • 2

Sada već bivši kapiten Srbije, Nenad Krstić potvrdio je u intervjuu za specijalizovani košarkaški sajt "Eurobasket" da se srebrnom medaljom na Mundobasketu oprostio od nacionalnog tima.

Košarkaš Anadolu Efesa je rekao da bi njegova zamena mogao da bude MVP prvog dela Evrolige Boban Marjanović.

- Posle Svetskog prvenstva sam rekao da je vreme za mlađe. Bio sam u timu 11 godina, a to je jako dugo. Uživao sam igrajući za reprezentaciju i to je bio najbolji deo moje karijere. Imaću 32 godine predstojećeg leta i možda je vreme da me zamene momci poput Bobana Marjanovića.

- Ne kažem da ne mogu da igram, jer sam ostario. Samo da je bilo vreme da se oprostim od reprezentacije i posvetim klupskoj karijeri. Mom telu je neophodan odmor - rekao je Krstić koji je komentarisao ovosezonske partije njegovog potencijalnog naslednika u srpskoj selekciji.

- Mnogo je napredovao i iznenadio me. Znam ga pet - šest godina i znam da mu je bilo teško da dođe do tog nivoa. Sada je na MVP nivou, ali za njega je važno da ima dobru hemiju oko sebe, a to ima u Crvenoj zvezdi. Srećan sam zbog njega i nadam se da će nastaviti da napreduje.

Srpski centar je na kraju pristao i da saopšti koja je to njegova najbolja evropska petorka, baš kao što je to uradio i Milan Mačvan za čitaoce Telegrafa.

- Miloš Teodosić, Endrju Gaudlok, Soni Vims, Nemanja Bjelica i Ante Tomić - izabrao je Krstić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alfa

    30. decembar 2014 | 16:50

    Ma Bogdan je zver za ovu dvojicu amera, sto sutaju 25 puta na utakmici i daju 20 poena.

  • Aca

    30. decembar 2014 | 17:56

    Umesto Gaudloka, Bogdan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA