RADONJIĆ "OTKRIO": Sa jednom pogođenom trojkom bilo bi jedan razlike za nas!

- Nije postojao pritisak kako bi obrazložili šut za tri, važnost meča nije bila velika da bi nas opteretila - rekao je trener crveno-belih

  • 22

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim nije igrao prema očekivanjima, ali da je uprkos tome bio blizu pobede nad ekipom Žalgirisa.

OVO EVROLIGA NIKAD NIJE VIDELA: Zvezda nije postigla NIJEDNU trojku za CELU utakmicu!

Pogledajte promašaj Vilijamsa za pobedu protiv Žalgirisa! (VIDEO)

Crveno-beli su u Kombank izgubili rezultatom 70:68 i pretrpeli peti poraz u Top 16 fazi Evrolige.

- Čestitke Žalgirisu na pobedi i zahvalnost navijačima na fenomenalnom ambijentu. Na samom startu nismo bili čvrsti i veliki motiv nismo uspeli da valorizujemo. Litvanci su stekli samopuzdanje, pokušali smo da budemo bolji, imali dosta skokova, ali uz šut koji smo imali jako teško je bilo pobediti. Bili smo u prilici da ih stignemo, mogli smo bolja rešenja da pronađemo, pogotovo u tranziciji. Promašili smo šut za pobedu, iako je trebalo da budemo bolji - rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

Crnogorski stručnjak nije imao opravdanje za loš šut za tri poena (0/19) koji su crveno-beli imali večeras.

- Nije postojao pritisak kako bi obrazložili šut za tri, važnost meča nije bila velika da bi nas opteretila. Kako je vreme išlo samopouzdanje je bilo manje i uvlačilo se sve dublje. Bolji šut za tri poena bi nam omogućio da igramo lakše u napadu. Danas je bilo loše, sledeći put će biti bolje. Sa jednom pogođenom trojkom bilo bi jedan razlike za nas. Odigrali smo meč protiv velikog i kvalitetnog protivnika. Da smo pogađali kao protiv Albe bilo bi mnogo bolje. Znam i mečeve u kojima je bilo više od 19 promašenih šuteva - kazao je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao da se na meču povredio Nemanja Dangubić i da će se u narednim danima ustanoviti dužina pauze.

Radonjić je prokomentarisao partiju kapitena Luke Mitrovića, za kojeg je dodao da ne pruža igre kao u prvom delu sezone.

- Slabije igra nego na početku. Ima 21 godinu I prirodno je da u nekom delu sezone igra slabije, verujem da će se radom podići i da će sticanjem iskustva izvući pouke. Tejić je pružio dobru partiju, zadovoljni smo i možemo ozbiljno da računamo na njega - rekao je Radonjića.

Radonjić je rekao ne želi da komentariše suđenje, ali da se sve videlo na terenu.

- Iskreno, ostavio bih vama da sudite. Nisam neko ko komentariše sudije, reagujem onako kako osećam u tom trenutku. Imam svoje mišljenje, ali ne bih da komentarišem. Dosta je lako analizirati to - poručio je on.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Trener košarkaša Žalgirisa Gintaras Krapikas bio je prezadovoljan izdanjem svoje ekipe i važnom pobedom.

- Imam reči hvale za moj tim, koji je odlično reagovao u fantastičnoj atmosferi u Areni. Do perfekcije su ispoštavali plan i ostvarili veoma bitnu pobedu. Moram da kažem da Zvezda kod kuće nije odigrala loše, domaći igrači borili su se kao tigrovi, ali u ovakvoj atmosferi ne možes da ne daš sve od sebe. Odigrali smo veoma dobro, napravili 17 izgubljenih lopti, dozvolili 17 ofanzivnih skokova, ali na kraju pobedili. Za to je bila potrebna velika energija i hrabro srce - rekao je Krapikas.

U narednom kolu Top 16 faze Crvena zvezda gostuje 13. februara Panatinaikosu, dok Žalgiris dan ranije dočekuje Real Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REALAN

    6. februar 2015 | 00:09

    Boze kako je covek pametan.

  • Dusan

    6. februar 2015 | 00:27

    Covek lupeta gluposti, zašto ne priča o napadu, daj loptu Bobiju , svi stoje u mestu a ti Bobi igraj protiv svih.. Mitrović strahota igra, nema tu m od tih m..da koja trebaju za Evroligu... Ako te ne ide, igraj odbranu, ni taj deo nije, sve 4-ke ga ubiše na postu, mora Tejic da udje, daj Boze da igra više, nije mi zao kad on pogreši i barem se trudi. Dzenkins, više raningbek nego bek, kratke ruke, ideja ne postoji, samo pik i šut, koji i ne pogadja. Markus je u bunaru ali je i dalje najbolji igrač iako igra sam sa Bobijem. Zvezdo, ponovo si pola igrača pogrešila, pusti barem svoju decu u Novom Mestu, daj im odmor, dolazi kraj sezone, biće povreda.

  • QQ

    6. februar 2015 | 00:13

    Bez tebe bi zvezda bila jača 50%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA