DUŠAN BASTA: Trener Lacija kopira Mihajlovića!

Izgleda da je Siniša Mihajlović postao inspiracija mnogim trenerima, a recept pevanja himne pre utakmica prepisao je strateg rimskog Lacija, Stefano Pioli

  • 0

Siniša Mihajlović nije jedini koji od svojih igrača zahteva pevanje himne. Dušan Basta je otkrio da mu društvo pravi trener fudbalera Lacija, Stefano Pioli koji na taj način pre svake utakmice podiže atmosferu u svlačionici i time svakom stavlja do znanja da je važan deo ekipe.

- Pioli ima moderno razmišljanje, traži da konstantno napadamo protivnika. Takođe, zatražio je da pevamo klupsku himnu Lacija, što je meni prvi put. Svi smo bili iznenađeni, ali u suštini je lepa stvar. Trener čini sve da grupa ispuni zajednički cilj. Mesto u timu nikome nije garantovano, međutim, svako se oseća podjednako važnim - rekao je Basta.

Univerzalac Lacija se oporavio od gripa i vraća se u konkurenciju za tim protiv Sasuola, i izneo je očekivanja pred meč.

- Neće biti lako, moramo da odigramo perfektno, kako bi nastavili da se krećemo u pravom pravcu.  Najbitnije je da nismo izgubili glavu posle dva vezana poraza. Jaki smo, ali to ne garantuje povoljan rezultat, jer moramo da se dokazujemo u svakoj utakmici - kaže Basta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Interesantno je da je Basta u Udinezeu igrao u veznom redu, ali je u Laciju prekomandovan na poziciju desnog beka na kojoj se nalazio u vreme dok je igrao za Crvenu zvezdu.

- Na početku nije bilo lako. U Udinama je sve bilo mirno, a navijači Lacija su vatreni kao i Zvezdini. U Srbiji sam igrao na poziciji desnog beka, međutim, u Udinezeu me je trener Gvidolin gurnuo u vezni red, gde sam više ušestvovao u napadu. Sada sam opet član defanzivne četvorke, tako da sam prinuđen da igram odbranu. Nedostaje mi da budem bliži protivničkom golu i nadam se da ću uskoro postići prvenac za Lacio - zaključio je Dušan Basta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA