Zvezda i Partizan za gašenje ABA lige? Pročitajte šta su o tome rekli u ova dva kluba!

Svi srpski klubovi koji se takmiče u Jadranskoj ligi pružili su nedvosmislenu podršku regionalnom takmičenju u dopisu koji je poslat na adresu Romana Lisca

  • 8

Poslednjih dana su sve glasnije spekulacije o mogućem gašenju ABA lige, ali večiti rivali su pružili podršku regionalnom takmičenju, koju su iskazali kroz dopise generalnom menadžeru takmičenja Romanu Liscu.

FIBA i ULEB poslednjih meseci vode veliku bitku kada je u pitanju prevlast u košarkaškom svetu Evrope. Najavljeno je i da će se razračunavanje voditi preko ABA lige, u kojoj FIBA vidi slabu tačku ULEB-a.

Naime, košarkaški savezi država, čiji klubovi učestvuju u Jadranskoj ligi, održali su prethodnih dana sastanak na kome su se složili svi osim crnogorskog i hrvatskog saveza.

Unutar KSS postoji želja da se prohodnost u evropska takmičenja ostvaruje kroz KLS, i u tom slučaju je Regionalna liga nepotrebna. Međutim, najjači srpski klubovi su protiv te ideje. Pored večitih rivala, podršku ABA ligi dali su i ostali učesnici od srpskih klubova - Mega Leks i Metalac.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan

- Od svog osnivanja do danas ABA liga je kroz takmičenje, dobru organizaciju, kvalitetno suđenje i finansijsku stabilnost, stvorila sve uslove za ubrzan razvoj klubova i svih ostalih košarkaških struktura u regionu. Nijedna nacionalna liga samstalno to nije mogla i ne može da uradi.

- Zbog svega navedenog, Partizan NIS, kao višestruki šampion, potpuno podržava ABA ligu, način na koji ona kreira budućnost regionalne klupske košarke i spreman je da ostane njen stabilan partner -  prenosi Žurnal saopštenje iz Humske koje je poslato na adresu Romana Lisca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda

- Kroz ABA ligu je omogućena afirmacija klubova iz Srbije i njihova prohodnost ka evropskim takmičenjima. Regionalna liga je doprinela poboljšanju kvaliteta naših klubova, što je imalo uticaj i na kvalitet i trenutne rezultate naše reprezentacije. Zvezda podržava ABA ligu uz stalnu spremnost za njeno unapređenje. I da zajednički radimo na unapređenju i viziji budućnosti regionalne klupske košarke.

- Naravno, Crvena zvezda sebe smatra stabilnim i značajnim partnerom ABA lige i daje punu podršku zajedničkom pristupu u cilju prevazilaženja trenutnih problema sa kojima se ABA liga susreća - poručeno je iz tabora crveno - belih.

Foto Jovan Azdejković Foto Jovan Azdejković

Podršku ABA ligi kroz svoje dopise uputili su i Mega Leks i Metalac iz Valjeva. , koji ističu da se kroz to takmičenje ostvaruje i klupski interes, ali i interes za spsku košarku.

Savezi imaju mogućnost da opstruišu ABA ligu, tako što bi odbijali da registruju igrače za klubove, ili tako što bi zabranjivali sudijama da dele pravdu u regionalnom takmičenju.

FIBA poslednjih meseci lobira i najavljuje osnivanje svoje Evrolige, i u tome ima podršku saveza, mada ne i najjačih klubova, kako učesnika Evrolige, tako i onih koji to nisu, ali imaju ambicije da u budućnosti to budu.

Sastanak u Minhenu koji će se održati 8. i 9. marta, najavljen je kao konačno razračunavanje između dve košarkaške organizacije, posle čega će situacija biti mnogo jasnija.ž

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meks

    5. mart 2015 | 11:35

    Ne razumem kako gasi se a svi nasi klubovi daju podršku?!

  • Olosi

    5. mart 2015 | 13:54

    E moji srbi i prodane duse kako vas je lako kupiti za saku dolara. Gledate samo svoj interes a gde su tu cacak, kraljevo, novi sad, nis, subotica, kragujevac, zar nije bolje jaka srpska liga. E tesko se nama kakvi smo...

  • Radoje

    5. mart 2015 | 11:57

    Verujem da i izjave bile malo drugacije da je sezona zavrsena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA