Četiri zahteva srpskih klubova upućenih FIBA!

Predstavnici KSS i srpskih klubova koji igraju u ABA ligi sastali su se u utorak sa predstavnicima FIBA i razgovarali o učešću u novoj Premijer regionalnoj ligi

  • 4

Košarkaški savez Srbije i predstavnici srpskih klubova održali su u utorak sastanak sa predstavnicima FIBA Evropa oko izjašnjavanja u igranju nove regionalne lige.

Srpski klubovi su izneli svoje predloge i kritike, a zanimljivo je da su se složili oko četiri predloga koja su zajednički uputili FIBA, prenosi B92.

ABA liga postaje Premijer liga?

1. Srpski klubovi slažu se da igraju novu regionalnu ligu u kojoj bi učestvovala i FIBA, ali samo ako to telo donese svoju, ili pismenu garanciju Evrolige, da će nastup u "Premijer ligi" donositi direktnu prohodnost ka Evrlogi i Evrokupu.

2. Srpski klubovi zahtevali su takođe pisanu garanciju (pošto je po Statutu teoretski to bilo moguće) da u budućnosti u toj ligi neće biti klubova sa Kosova. Podsetimo, osim po osnivačkom aktu, ta mogućnost je otvorena i zbog činjenice da je FIBA priznala takozvanu državu Kosovo kao punopravnog člana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

3. Srpski klubovi zahtevali su da se sedište lige (koje je po predlogu koji ima je prezentovan i zvanično u utorak trebalo da bude u Podgorici) obavezno preseli u Beograd, koji je bio centar lige i u nekadašnjoj SFRJ.

4. Takođe, srpski klubovi zahtevali su da se omogući nesmetan razvoj domaće lige, bez obzira na eventualno učešće najjačih srpskih klubova u regionalnoj ligi.

Pričalo se i o drugim stvarima, finansijama, marketinškim pravima i drugo.  Oko ove teme biće održano još niz sastanaka ali bitno je da su srpski klubovi izneli svoje zajedničke predloge oko igranja u novoj Premijer regionalnoj ligi

(Telegraf.rs/B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA