Obratite pažnju na pet veličanstvenih klinaca: Srpski igrač je među zvezdama Mundijalita!

Ugledna stanica ESPN među igrače u koje veruje da će zablistati na Svetskom prvenstvu za uzrast do 20 godina, uvrstila i aduta selektora Veljka Paunovića

  • 2

Partizanov biser Andrija Živković jedan je od petorice igrača za koje svetski mediji tvrde da će obeležiti predstojeće Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu, za uzrast do 20 godina!

Pre dve godine sadašnja zvezda Juventusa Pol Pogba bio je proglašen za najboljeg igrača turnira, a Živković, prema mišljenju stručnjaka, ima potencijala da dostigne taj nivo.

- Veliki broj evropskih klubova prati Andriju Živkovića pred kojim je idealna prilika da potvrdi reputaciju vanserijskog talenta. Bio je deo reprezentacije Srbije do 19 godina koja je igrala polufinale Evropskog prventva prethodne godine, doprinevši uspehu sa tri asistencije - piše ugledna stanica ESPN o vunderkindu crno-belih.

Čelsi i Roma oduševljeni vezistom Partizana! Kreće borba sa Benfikom za potpis!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sa samo 18 godina Živković je debitovao za seniorski tim Srbije, a već je odigrao više od 60 utakmica za Partizan. Sjajan je tehničar, brz je, neuhvatljiv, podjednako dobro koristi obe noge za šut i kao takav je veliki problem za svoje čuvare. Adem Ljajić, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović su najpoznatiji izdanci Partizanove čuvene škole poslednjih godina. Da li će i Živković krenuti njihovim putem? - navodi se u tekstu.

Pored omalenog ofanzivca crno-belih, autor teksta na ESPN-u je u top 5 igrača od kojih se očekuje da zablistaju na Mundijalitu, uvrstio još četvoricu igrača.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To su Brazilac Andreas Pereira, član Mančester junajteda, Anhel Korea, Argentinac iz Atletiko Madrida, vezni igrač Kaljarija, Ganijac Godfred Donsah i Nemac Mark Stendera, ofanzivni vezni Ajntrahta iz Frankfurta. 

Svetsko prvenstvo počinje 31. maja, a završava 20. juna. Srbija se nalazi u grupi D u kojoj su joj rivali Meksiko, Mali i Urugvaj.

Prvi meč tim Veljka Paunovića igra u šest ujutru protiv Urugvaja 31. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    28. maj 2015 | 20:05

    A njega nema u idealnom timu JSL!!!

  • kerefeka

    1. jun 2015 | 15:51

    A na spisku nema recimo Gabrijela Barbose, koji zivi bili pa videli ce biti igrac sampionata. Kad su se Ameri razumeli u fudbal. Inace, Gabigol je naslednik Ronalda Zube, bar tako kazu Brazilci. Prvenstvo je startovao golom i asistencijom petom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA