TOMAŠEVIĆ: Moramo da ulažemo u decu!

Drugo "Sportsko sabranje svete Srbije" održano je na Adi Ciganliji

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić uveren je da će "Sportsko sabranje svete Srbije" iduće godine biti proglašeno za manifestaciju od posebnog znacaja za Grad Beograd.

- Grad Beograd podržava manifestaciju drugu godinu za redom. Prošle godine dali smo moralnu podršku, zbog privremenog finansiranja, a ove godine izdvojeno je 500 hiljada dinara za finansiranje aktivnosti. Od sledeće godine nadam se da će manifestacija biti uvrštena u one od posebnog znacaja za Grad Beograd - rekao je Vesić.

On je naglasio da je značaj Sportskog sabranja u tome što je masovan i što decu uči "izvornim vrednostima, ali i tradiciji, istoriji i viteštvu".

- Ova manifestacija se po tome razlikuje od mnogih drugih koje se održavaju u glavnom gradu. Verujem da će manifestacija biti još masovnija i bolja narednih godina - naglasio je Vesić.

Drugo "Sportsko sabranje svete Srbije" održano je na Adi Ciganliji uz blagoslov patrijarha Irineja, s ciljem vraćanja duhovnih i tradicionalnih vrednosti u svakodnevni život najmlađih.

Ovoj duhovno-sportskoj manifestaciji prisustvovali su, osim gradskog menadžera Gorana Vesića, šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, proslavljeni košarkaški as Dejan Tomašević, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajedniciama Mileta Radojević, kao i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

- Mislim da je Srbija najjlepša zemlja na svetu, i da imamo čime da se ponosimo, ali pre svega, treba misliti na našu decu i što više ulagati u njih. Živimo u takvom vremenu u kojem je roditeljima veoma teško da izdvoje novac i pošalju decu na trening, pa tako ova akcija ima za cilj da probudi državu i omogući mladima da se što više bave sportom - izjavio je Tomašević za Tanjug.

On se još jednom zahvalio svima koji su podržali ovu akciju, i napomenuo da mu je cilj da se ova akcija proširi i na druge gradove u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA