ČILE JE ŠAMPION KOPA AMERIKA! Tragičar Iguain ostavio Argentince bez trofeja! (FOTO) (VIDEO)

Prvi put u svojoj istoriji i posle 99 godina su Čileanci trijumfovali na prvenstvu Južne Amerike

  • 4

Čile je šampion Južne Amerike! Po prvi put u svojoj istoriji Čileanci su osvojili Kopa Amerika pobedom nad Argentinom u finalu posle penala 4:1, dok je posle 120 minuta igre bilo 0:0.

Dugo, zaista dugo, čak 99 godina su Čileanci čekali da osvoje ovo takmičenje i konačno su uspeli. Tek treći put u istoriji prvenstva Južne Amerike su odlučivali penali, a ovoga puta sreća je bila na strani domaćina koji su želeli ovu titulu više nego išta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi je ponovo ostao bez trofeja sa nacionalnim timom i to je jedino što mu nedostaje da bi kompletirao svoju sjajnu karijeru, ali da bi to dostigao moraće da sačeka neku novu priliku. Možda već sledeće godine kada se Kopa Amerika bude slavilo 100 godina postojanja i bude se održavalo u SAD.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Argentinci su izgubili i treće finale u 21. veku, a  njihov post bez titule će se produžiti na 23 godine minimum, pošto su poslednji put trijumfovali u ovom takmičenju 1993. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tragičar finala je Gonzalo Iguain, koji je mogao da reši pitanje pobednika u nadoknadin regularnog dela meča kada je promašio neverovatnu šansu sa samo nekoliko metara od gola, a onda je promašio i jedanaesterac u penal seriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bili su za nijansu bolji Argentinci tokom čitavot meča, stvorili nekoliko zrelih šansi koje su propustili Aguero, Lavesi i na kraju Iguain, dok je domaćin uglavnom pretio preko Aleksisa Sančeza koji je i u produžetku imao jednu dobru priliku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, mreže se nisu tresle ni posle 120 minuta igre, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Sva četiri izvođača za čileansku reprezentaciju su bila precizna, dok je na drugoj strani samo Mesi uspeo da savlada Klaudija Brava, a promašili su Iguain i Banega.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pobednički gol je bio delo Aleksisa Sančeza koji je pokazao koliko je hrabar izvevši "panenku" prilikom odlučujućeg šuta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ČILE  - ARGENTINA 4:1 (0:0)

ČILE: Bravo, Isla, Medel, Silva, Bosežur, Dijaz, Vidal, Arangiz, Valdivija (M. Fernandez), Aleksis Sančez, Vargas (Enrikez).

ARGENTINA: Romero, Zabaleta, Demikelis, Otamendi, Roho, Maskerano, Bilja, Pastore (Banega), Mesi, Aguero (Iguain), Di Marija (Laveci).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    5. jul 2015 | 08:34

    Cestitke Cileu!!---- BRAVO CHILE

  • Dex

    5. jul 2015 | 02:25

    Kakva glupostt... raduju se kao da su zasluzili. U toj juznoj americi ko je domacin odnovih najjacihbreprezentacija osvaja. Budalastina na svetskom ispali u osmini finala

  • Neki Tamo

    5. jul 2015 | 11:03

    Ajde Dex cuti. pratim Chile zadnjih 8 godina i svake godine su stvarno sve bolji i bolji i zasluzili su ovu titulu. na svjetskom prvenstvu su u grupi dobili spaniju 2:0 a u osmini finala su ispali od domacina brazila ito potpuno neposteno. to ti mogu reci svi koji su gledali mec. chile je bio puno bolji i sudija je primjetno bio na strani brazila i na penale dobije brazil 3:2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA