ZVEZDA DOVELA VELIKOG VERNIKA: 5 stvari koje niste znali o novom napadaču crveno-belih! (FOTO) (VIDEO)

Predrag Sikimić ima veoma zanimljivu karijeru i dugu karijeru, dok je privatno porodičan čovek

  • 9

Crvena zvezda je za mnoge neočekivano dovela iskusnog Predraga Sikimića, koji će biti džoker Miodraga Božovića u napadu.

Sikimić je nedavno postigao gol upravo protiv Crvene zvezde kada je u dresu Voždovca zatresao mrežu Predraga Rajkovića.

Svega nekoliko nedelja kasnije došao je na Marakanu, a Telegraf vam predstavlja novo pojačanje crveno-belih iz nešto drugog ugla.

>>> Zvezda dovela još jednog napadača: Ovaj ima 33 godine! (VIDEO)

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

VELIKI VERNIK I LJUBITELJ TETOVAŽA

Predrag Sikimić je očigledno veliki vernik, što pokazuju i njegove tetovaže. Među nekoliko njih koje ima na svom telu i sve su povezane sa religijom. Najuočljivije su tetovaža Isusa Hrista, veliki krst, ruke u položaju za molitvu, kao i manastira Ostrog.

Takođe, kao hrišćanin, veoma je posvećen porodici, što pokazuju i fotografije na Fejsbuk profilu, gde često postavlja slike sa sinovima i lepšom polovinom.

ZVEZDA MU JE 13. KLUB U KARIJERI

Printskrin: Youtube/Moja SporTV Printskrin: Youtube/Moja SporTV

U bogatoj karijeri, koja je počela još pre 15 godina, u njegovom rodnom Smederevu 2000. godine, Sikimić je promenio veliki broj klubova. Jedino je u Smederevu igrao u dva navrata, doduše, klub je promenio ime.

Zvezda je sedmi srpski klub za koji igra, a nastupao je i za nekoliko klubova iz inostranstva.

Domaći klubovi: Smederevo, Timok, Vojvodina, Rad, Radnički Kragujevac, Voždovac.

Strani klubovi: Lirs (Belgija), Amkar (Rusija), Ural (Rusija), Eginijakos (Grčka), Kerkira (Grčka), Singtaura (Tajland).

Za mnoge je 13 baksuzan broj, ali Sikimić je vernik, pa ne bi trebalo da je sujeveran. Videćemo koliko će biti srećan za Zvezdu.

NIJE MU JASNO ZAŠTO JE GROF DOŠAO U ZVEZDU

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sikimić je svojevremeno u Rusiji sarađivao sa Miodragom Božovićem, a kada je popularni Grof došao na Marakanu, gde na startu nije imao uspeha, oglasio se i Sikimić i istakao da mu nije jasno zašto je došao u Zvezdu.

- Grof je sjajan čovek i fenomenalan stručnjak. Pozitivan je, drži dobru atmosferu, gaji ofanzivni fudbal. Uvek smo igrali sa dvojicom napadača, na gol više. U Rusiji je stvorio ime, mogao da bira klub, ipak je odlučio da dođe u Zvezdu. Nije mi jasno zbog čega - rekao je Sikimić Žurnalu pre neko vreme.

Ipak, verovao je u njega da će uspeti da se izbori sa pritiskom i lošim rezultatom, a situacija u Zvezdi se zaista i popravila u poslednje vreme.

– On u Zvezdi doživljva nešto šta nije zaslužio, za šta nije kriv. Nije imao ni sreće, jer je naleteo na meni dobro poznat Kairat, u kojem igrači imaju milionske ugovore. Veliki je borac i verujem da će uspeti da se izdigne - bili su utisci Sikimića pre nekog vremena.

BEZ DLAKE NA JEZIKU PREMA UPRAVI

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Svojevremeno, dok je branio boje Smedereva, novi napadač Crvene zvezde nije se libio da javno kritikuje upravu kluba koja je igračima davala samo lažna obećanja.

- Muka mi je od svega. Najgore je to što su nam svi okrenuli leđa. Ostali smo sami, bez ičije podrške i pomoći, a sve je to trebalo izdržati. Nismo imali dva meseca predsednika, kada je konačno izabran usledila je velika prodaja magle. Gde je tu savest i moral onih koji ti u petak obećaju da će plata biti u ponedeljak, a onda ih nigde nema do narednog petka i tako u nedogled? To me jako zabolelo, momci koji su branili boje Smedereva, to nisu zaslužili i ja im se zaista divim – nije krio razočaranje Sikimić svojevremeno.

Takođe, nije mu problem i da presavije tabak i tuži klub zbog neisplaćenih zarada, što je bio slučaj dok je bio u Radničkom iz Kragujevca, protiv koga je vodio postupak, zbog koga Kragujevčani nisu mogli da dovode pojačanja dok ga ne isplate. Pitanje je kakav će po tom pitanju biti u Crvenoj zvezdi, gde nije tajna da plate često kasne, i gde su mnogi rukovodioci u prošlosti znali da

IGRA GLAVOM NAJJAČE ORUŽJE

Miodrag Božović je na konferenciji za medije nedavno najavio da mu je potreban još jedan napadač u rotaciji, koji bi imao ulogu robusnog centarfora a upravo to je najjače orzžje Sikimića. On je Zvezdi dao gol glavom, a kroz karijeru je upravo na taj način najviše tresao mreže. Božoviću je takođe smetalo i što je ekipa koju vodi niska. To je popravio dovođenjem Donalda, a sada i Sikimića, koji često pomaže i ispred svog gola, kod protivničkih prekida.

Takve detalje možete videti na priloženim klipovima, gde je napravljena kompilacija njegovih dobrih poteza.

CZ logo

(D. U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. avgust 2015 | 15:52

    Veliki vernik a tetovaza kolko hoces

  • DJENKA

    30. avgust 2015 | 14:58

    Vera i tetovaze ne idu zajedno,sad je neko velik vernik ako ima istetoviranu ikonu Boze sacuvaj.

  • Nikolaj

    30. avgust 2015 | 14:44

    Veliki vjernik zato sto ima tetovazu Boga na tijelu i Ostroga??? Da je vjernik ne bi to radio sigurno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA