Zvezda pobedila u Nikšiću najgorom partijom sezone!

Crveno-beli se mučili svih 40 minuta protiv fenjeraša Sutjeske koja je poklekla tek u poslednjem minutu - 70:62

  • 48

Da je kojim slučajem umesto Sutjeske na drugoj strani bila neka druga ekipa, košarkaši Crvene zvezde bi najverovatnije doživeli težak poraz u ABA ligi. Ovako, šampion je uspeo da se probudi polovinom poslednje deonice i odnese bodove iz Nikšića - 62:70 (17:16, 15: 20, 15:13, 15:21).

Očajna, možda i najgora partija crveno-belih ove sezone u regionalnom takmičenju. Mučili su se svih 40 minuta, a pitanje pobednika rešili su minut i po pre kraja. Imali su 64:61 kada je centar Sutjeske pogrešio, što je Lazić kaznio sa linije penala, da bi Jović na 46 sekundi pre kraja hladnokrvno pogodio za dva poena, a potom i ubacio dva slobodna bacanja.

Plej Zvezde bio je i najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena, ali je imao i osam izgubljenih lopti. Zvezda ih je prodala 25, što je daleko iznad proseka. ''X'' faktor u redovima Zvezde bio je i Marko Tejić koji je ubacio 11 poena, čak osam u drugoj deonici kada Zvezda ništa nije mogla da ubaci.

Uz pomenuti dvojac, Simonović je jedini bio dvocifren u gostujućem timu. Ubacio je 11 poena, uz tri trojke. Gudurić je imao sedam, Miler je dodao pet, Lazić, Cirbes i Štimac četiri, Tompson tri i Tebić dva.

S druge strane, Vranješ je imao 14, Pavličević 11, a Spasojević, Popović i Korać po osam.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uvodna dva minuta donela su izjednačenu igru. Posle trojke Simonovića i poena Jovića, Pavličević je pogodio šut sa iza linije 6.75 za 5:5. Pokušao je isti igrač još dva puta, ali jedva je dobacio do koša. S druge strane, crveno-beli su nervozno igrali u napadu, ali su vodili sa 9:5 posle pet minuta.

Period praznih minuta (ukupno dva) prekinuo je Kvinsi Miler trojkom. Zvezda je povela sa 12:5 i naterala je trenera Sutjeske na tajm-aut. Mogao je i ranije da ga traži s obzirom na to da su njegovi košarkaši promašili pet vezanih šuteva za tri poena, a ništa bolji nisu bili ni za dva.

Minut odmora prijao je domaćem timu koji je smanjio na 12:10 preko Šalića i Vranješa. Sutjeska je tako prekinula niz od pet minuta bez datog koša. Identičnos e dogodilo i par trenutaka kasnije. Zvezda je otišla na 16:10, ali je Sutjeska pogodila za tri i za dva. Radonjić je morao da traži - tajm aut koji nije pomogao. Osma izgubljena lopta Zvezde rezultirala je da je Sutjeska na isteku 10. minutu imala vođstvo od 17:16.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je drugu četvrtinu počela sa dva promašena šuta za tri poena (Lazić i Miler). S druge strane, Amerikanac je ''zalepio'' Šalića, ali su Pavić i Korać odveli Sutjesku na 21:16. Poslednji tajm-aut morao je da traži Radonjić. Trebalo je Zvezdi dva minuta da pogodi u drugoj deonici - učinio je to Tejić za 21:18.

Isti igrač ubacio je i dva slobodna bacanja, da bi Jović polaganjem vratio prednost Zvezdi u 14. minutu. Trenutak kasnije, Vranješ je pogodio 2+1 i an semaforu je stajalo 24:22 za Sutjesku. Tompson je nedugo zatim pogodio trojku, ali je domaći tim vratio prednost sa pet vezanih poena.

Jović je postao prvi dvocifren igrač u Zvezdi (11 poena) trojkom u 17. minutu. Pre toga je Vranješ, takođe, ubacio 11 s druge strane, a vredi pomenuti da je Tejić pogodio dva slobodna bacanja. Krilni centar je ubrzo pogodio jedno bacanje, imao asistenciju za zakucavanje Cirbesa, ako i blokadu u odbrani. Zvezda je vodila tada sa 33:32, a Simonović je u 19. minutu pogodio svoju drugu trojku za 36:32 na poluvremenu.

Sutjeska je prva ubacila poene u trećoj deonici, ali je Simonović vrlo brzo vratio. Nažalost po navijače Zvezde, nagazio je pri šutu za tri poena. Vredi pomenuti da je Zvezda izgubila 15 lopti na početku trećeg dela, čime su premašili svoj prosek. da nije glavom u meču, Cirbes je pokazao u prva tri minuta nastavka. Izgubljena lopta i faul u napadu. Pre toga, i Jović je izgubio svoju sedmu loptu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Domaći tim je nastavio sa ispucavanjem lopti za tri poena, dok ni Zvezda s druge strane nije bila precizna. Miler je promašio otvoren šut, Štimac napravio faul u napadu, a Šalić je zakucao Zvezdin koš za 40:42. Nedugo zatim i kontra za 42:42.

Jedini raspoložen u redovima Zvezde u trećoj četvrtini bio je Simonović. Pogodio je trojku za 45:42, ali su Rebić i Lazić potom promašili šuteve za tri poena. Kapiten se donekle ispravio jer je pogodio za dva poena za 47:42. Tajm-aut domaćeg tima i serija od 5:0 zabeležena trojkom Vranješa. Ipak, poenima Rebića sa penala Zvezda je otišla na poslednji odmor sa vođstvom rezultatom 49:47.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Serija poena u prvom minutu četvrte deonice. Štimac i Tejić na jednoj, trojka Popovića na drugoj strani. Isti igrač je zatim vezao dva vezana promašaja za tri, a Gudurić je sa pet poena odveo crveno-bele na 58:50. Najveća prednost na meču. Tajm-aut Dubljevića doneo je pet vezanih poena Sutjeske na drugoj strani, a Radonjić je bio prinuđen da traži minut odmora na četiri minuta do kraja.

To je rezultiralo da Zvezda ima + 7 na tri minuta do kraja, pošto je Jović pogodio iz prodora.  Sutjeska je ponovo vezala pet poena i prišla samo na tri poena zaostatka. Pogodio je Albijanić, ali je u narednom napadu napravio katastrofalnu grešku. Najpre je izgubio loptu, a zatim faulirao Lazića koji je pogodio dva penala za 66:61.

Jović je ubacio dva poena za 68:62, zatim i dva penala za konačnih 70:62.

ABA liga, 11. kolo

Partizan – Tajfun 89:85

Olimpija – Mega Leks 99:89

Krka – Cibona 90:86

Igokea – Budućnost 76:86

Metalac – Cedevita 79:81

MZT – Zadar 60:72

Sutjeska – Crvena zvezda Telekom 62:70

Tabela: Budućnost 9/2, Crvena zvezda, Cedevita i Mega Leks 8/3, Zadar i Krka 6/5, Igokea 5/6, Olimpija, MZT, Cibona, Partizan, Tajfun, Metalac po 4/7, Sutjeska 3/8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    23. novembar 2015 | 22:30

    Možda i pobedimo. Ali ova igra naše Zvezde je OČAJNO LOŠA. E moj Radonjiću!!!

  • @Žika Živac@

    23. novembar 2015 | 22:50

    Očajni smo,grobare deremo ko od šale,a sa Sutjeskom koja je egal sa njima se mučimo!Sramota!

  • RASA

    23. novembar 2015 | 22:54

    Vise od pola igraca Zvezde nije ni za ABA ligu.Kad se doda Radonjic nema nama ni top 16 ni ABA lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA