GAZETA: Ljajić je vođa Intera!

Italijanski mediji izneli su niz pohvala na račun našeg reprezetativca označivši ga kao glavnog igrača ''Neroazura''

  • 5
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Italijanska štampa oduševljena je srpskim reprezentativcem Ademom Ljajićem. Niz hvalospeva na račun Ljajića izneta je nakon utakmice 13. kola Serije A u kojoj je Inter pobedio Frozinone rezultatom 4:0, a na kojoj je naš igrač zabaležio dve asistencije.

>>> Asitencija petom, spajanje sa golom: Ljaljić i Jovetić odveli Inter na vrh Serije A! (VIDEO)

Opisujući ga, Gazeta delo Sport ističe da on ''Neroazurima'' donosi nepredvidljivost i maštu, upravo ono što nedostaje Interu kao klubu. Krasi ga osećaj da tačno zna kada treba da doda loptu saigraču. Ono što je fascinantno jeste da je ove sezone odigrao samo 353 minuta.

Ljajić je sa tri asistencije lider u svom timu, a Inter izgleda daleko opasnije sa njim na terenu, nego na klupi.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Razlog njegovih dobrih igara leži i u tome što se u Interu oseća kao kod kuće. Veliki broj njegovih saigrača je slovenskog porekla - Hrvati Marcelo Brozović i Ivan Perišić, Srbin Nemanja Vidić, Slovenac Samir Handanović i Crnogorac Stevan Jovetić.

Sve ovo je razlog zašto trener Roberto Manćini u njega ima sve više poverenja, pa treba očekivati da Ljajić po prvi put ove sezone utakmicu protiv Napolija u ponedeljak započne u startnih jedanaest. Uz njega utakmicu će započeti i Ivan Perišić i Stevan Jovetić, slična taktika koju je Manćini primenio i protiv Rome pre mesec dana.

Inter se trenutno nalazi na prvom mestu Serija A sa 30 bodova, a igrama koje prikazuje ove sezone glavni je pretendent na titulu. Poslednju titulu Inter je osvojio u sezoni 2009/2010, a glavni džoker Žoze Murinja bio je Dejan Stanković, koji je te sezone na 29 utakmica postigao tri gola.

Ljajićeve asistencije sa utakmice protiv Frozinonea možete videti u priloženom snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA