Ako samo jedno dete posle ovog Sajma krene da se bavi sportom, uspeli smo! (FOTO)

Atletika će se adektvano promovisati ovog vikenda, uz pomoć naših reprezentativaca. Prvi na redu bili su najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac i najbolja atletičarka Balkana Ivana Španović

  • 2
Foto: ASS Foto: ASS

Međunarodni Sajam sporta pod nazivom "Sportska strana Srbije - Susret šampiona" otvoren je tačno u podne obraćanjem ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

On je podsetio da su srpski sportisti u 2015. godini osvojili ukupno 521 medalju.

- Oboreni su svi rekordi, hvala svima koji su omogućili da se srpska zastava 521 put vidi na pobedničkim postoljima širom sveta. Postavili smo visoke standarde, ali u sportu mora da se gleda samo napred i očekujem da naredna godina, koja je olimpijska, bude još bolja - rekao je ministar Udovičić, koji je uporedio rezultate iz 2015. sa rezučltra 2011. godine, koja je trakođe bila predolimpijska.

- Tada smo osvojili 11 medalja u olimpijskim sportovima, a ove 29. Sa puno optimizma dočekujemo sledeću godinu i nadam se da ćemo na ovom istom mestu proslaviti rekordan uspeh", istrakao Udovičić i poručio da je najveći značaj Sajma sporta u velikom broju dece, koja je u naredna tri dana imati proliku da upoznaju svoje idole i zavole sport.

Foto: ASS Foto: ASS

- Ako samo jedno dete posle ovog Sajma krene da se bavi sportom - uspeli smo - poručio je Udovičić.

Naravno, i atletika će se adektvano promovisati ovog vikenda, a na Sajmu su prisustvovali generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac i najbolja atletičarka Balkana Ivana Španović.

>>> KOLAPS NA SAJMU SPORTA! Stigla Ivana Španović i sve je stalo! (VIDEO)

Oni su pričali o sledećoj sezoni i najavili vrlo uspešno učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016.godine.

Takođe, svi zajedno iskoristili su priliku da podsete na prvenstvo Evrope u dvorani koje će se 2017.godine održati u prestonici Srbije, gde će publika imati priliku da prisustvuje podvizima naših atletičara, i njihovoj borbi za najsjajnija odličja.

Sajam sporta posetili su i ostali reprezentativci: Dragana Tomašević, Miloš Raović, Strahinja Jovančević, Vedran Samac… svi zajedno igrali su se sa decom iz OŠ Jovan Dučić, koja su se tokom dana nalazila na atletskom terenu.

Tokom dana napravljeno je i takmičenje u crtanju na temu atletike, a Ivana i Asmir odlučivali su o pobedniku.

U subotu od 12 časova, druženje je rezervisano sa Nemanjom Cerovac na štandu Atletskog saveza Srbije, a u nedelju će gosti biti Predrag Filipović od 11 časova, i Emir Bekrić od 12 časova.

Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    27. novembar 2015 | 19:00

    Asmire care ivana ljubavi najlepša si srećo lepa naši sportisti su najbolji na svetu

  • Lazar

    27. novembar 2015 | 18:21

    Bili smo i bilo je super

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA